Menținerea trifoiului norocos în oală - așa îl păstrați timp de câțiva ani

Plantează trifoiul norocos în primăvară sau crește într-o oală pe tot parcursul anului

Puteți crește trifoiul norocos într-o oală pe tot parcursul anului. Vara îi place când îl pui într-un loc însorit în grădină.

citește și

  • Sfaturi pentru îngrijirea trifoiului norocos în oală și grădină
  • Trifoi triunghiular norocos - îngrijire în oală
  • Creșteți singur trifoiul norocos din semințe

La sfârșitul lunii mai puteți planta trifoi norocos direct pe câmp. De asemenea, apreciază o locație însorită acolo.

Cum să ai grijă de trifoiul norocos în oală

  • la apă
  • fertiliza
  • repot
  • a tăia

Deși de obicei nu trebuie să udați trifoiul norocos în aer liber, trifoiul norocos din oală are nevoie de apă în mod regulat. Evita insa inundarea. Fertilizarea este utilizată doar - dacă este deloc - în timpul verii.

Trifoiul norocos trebuie repoplat numai dacă potul anterior a devenit prea mic. Noul plantator ar trebui să fie doar puțin mai mare. Înlocuiți substratul vegetal cât mai complet posibil.

Tunderea nu este necesară cu trifoiul norocos. Cu toate acestea, ar trebui să tăiați frunzele uscate și bolnave. Frunzele care au fost infectate de dăunători pot fi, de asemenea, îndepărtate. În plus, dacă nu doriți să recoltați semințe, ar trebui să tăiați florile imediat după ce acestea înfloresc.

Hibernează trifoiul norocos în mod corespunzător

Trifoiul norocos este doar parțial rezistent. În oală, nu va supraviețui unei ierni reci afară. Așa că iernează fără îngheț.

Puteți păstra cu ușurință un trifoi norocos cumpărat iarna în sufragerie. Nu supraapăsați și nu fertilizați-o.

Dacă trifoiul norocos a supraviețuit mai mult de un sezon, se va face maro toamna și își va pierde frunzele. Dar răsare din nou în primăvară. Puneți oala într-un loc răcoros, dar fără îngheț, care nu este prea întunecat. Se toarnă atât de puțin încât substratul nu se usucă complet.

sfaturi

Dacă ați cumpărat sau vi s-a dat un trifoi norocos într-o oală, ar trebui să-l repotați cât mai curând posibil. Deseori vasele sunt mult prea mici și solul prea umed, prea hrănitor sau prea epuizat.