Arborele dragon are vârfuri maro - de unde provin?

În primul rând, identificați problema

Deși arborele balaurului este o plantă de apartament foarte ușor de întreținut, poate prezenta și daune cauzate de o serie de posibile erori de îngrijire sau datorate infestării cu dăunători. Prin urmare, trebuie făcută o distincție între următoarele „simptome”:

  • Pete galbene pe frunze
  • Pete maronii pe frunze
  • Frunze cazatoare
  • sfaturi de frunze maro

citește și

  • Măsuri împotriva petelor maronii de pe arborele dragonului
  • Cauze ale marginilor și vârfurilor frunzei maronii în dafin de cireș
  • Ce înseamnă pete galbene pe copacul dragonului?

În timp ce petele împrăștiate peste frunze pot indica o locație prea rece, prea însorită sau o infestare cu păduchi, vârfurile frunzelor maronii indică o problemă diferită.

Adesea locația aleasă este problema

În natură, copacii de balauri cresc în locuri cu un nivel relativ ridicat de umiditate. Cu toate acestea, în majoritatea gospodăriilor, acestea sunt folosite special pentru ecologizarea pervazului, care este instalat de obicei direct deasupra unui radiator. Astfel, planta nu este doar în mod regulat victima curenților de aer când este aerisită, ci și în timpul iernii cu lumină slabă, aproape în permanență, cu aer uscat și de fapt prea cald. Acest lucru cauzează nu numai rădăcinile plantei, ci și frunzele. De regulă, vârfurile maronii pe frunzele copacului dragon sunt un semn că aerul este prea uscat.

Contramăsurile simple vă pot ajuta rapid

Într-o gospodărie normală nu este tocmai ușor să crești permanent umiditatea. Mai ales dacă nu doriți creșterea mucegaiului pe pereți. Dar puteți folosi în continuare un truc pentru a vă asigura că arborele dragon nu mai are sfaturi maro pe frunzele nou crescute. Pur și simplu înțepați copacul dragonului la fiecare câteva zile cu ceața fină de apă dintr-o sticlă de pulverizare. În acest fel, el obține umiditatea de care are nevoie pe frunze și, în același timp, se poate lipi mai puțin praf de frunze.

Sfaturi de frunze maro pe butași sau după repotting

Uneori, lăstarii tineri de butași proaspăt înrădăcinați au și vârfuri maronii. Butașii trebuie, de asemenea, pulverizați cu apă, atât timp cât rădăcinile nu sunt încă suficient de dezvoltate. Acest lucru se aplică și după repotare, când rădăcinile trebuie să se înrădăcineze mai întâi în substrat.

sfaturi

Vârfurile maronii pot apărea și la trecerea la hidroponie dacă rădăcinile nu cresc suficient de repede în recipientul de apă al jardinierei. În acest caz, puteți menține conștient nivelul apei puțin mai ridicat la început.