Vermooster Lawn - Cum să eliminați buruienile

Analiza cauzei radiculare aduce lumina în întuneric

Mușchii sunt printre cele mai subevaluate plante. Pe parcursul evoluției lor de 400 de milioane de ani, plantele terestre fără rădăcini au dezvoltat strategii ingenioase de supraviețuire, inclusiv o alegere inteligentă a locației. Dacă mușchiul se răspândește în grădina dvs., acesta va găsi condiții ideale de viață aici pentru a înlocui ierburile de gazon de fapt mai puternice. Am adunat cele mai frecvente cauze ale unei peluze acoperite cu mușchi pentru dvs.:

 • Locație umbroasă, cu prea puține ore de soare pentru iarbă
 • Sol compactat, umed
 • PH acid sub 6,0
 • Deficiență nutrițională

citește și

 • Combaterea mușchiului pe gazon cu var - așa funcționează
 • Îndepărtează varul mușchiul din gazon? - Sfaturi pentru utilizare
 • Ce ajută împotriva mușchiului și trifoiului din gazon?

O analiză a solului efectuată de un laborator special oferă cunoștințe aprofundate despre starea solului, care nu poate fi văzută cu ochiul liber. Puteți determina dvs. valoarea pH-ului cu ajutorul unui set de testare, care este disponibil pentru aproximativ 10 euro în magazinele de hardware și centrele de grădinărit. Experiența a arătat că o combinație a tuturor cauzelor de mai sus este responsabilă pentru peluza cu mușchi.

O lovitură completă îndepărtează mușchiul și revitalizează gazonul - așa funcționează

Problema unei locații umbroase și răcoroase poate fi adesea rezolvată doar prin înlocuirea peluzei acoperite cu mușchi cu o acoperire solidă, compatibilă cu umbra, ca înlocuitor pentru gazon, cum ar fi iederă sau mușchi de stea. Puteți elimina toate celelalte cauze oferindu-i gazonului un remediu de vitalizare. Cum se face corect:

 • Tundeți gazonul acoperit cu mușchi adânc de 3 cm primăvara sau toamna
 • Combinați toate mușchii pe lungime și transversale cu scarificatorul (76,01 € la Amazon *) și măturați-vă
 • Dacă valoarea pH-ului este prea mică, utilizați var de sodă sau var de dolomită pentru a-l ridica la un nivel ideal de la 6,0 la 7,0
 • Nisipează și fertilizează zona verde scarificată

De acum înainte, fertilizați gazonul cu un îngrășământ organic-mineral pe termen lung, primăvara și vara. În septembrie / octombrie întăriți rezistența la iarnă cu îngrășăminte cu potasiu, cum ar fi Patentkali sau Thomaskali. Acest program de întreținere are ca rezultat ierburi de gazon întărite care nu mai pot fi deplasate de mușchi.

Îngrășămintele de fier sunt contraproductive

Combaterea mușchilor cu îngrășăminte de fier este ca nisipul măturat în deșert. Mușchiul existent pare să se stingă din cauza sulfatului de fier (II) toxic. În realitate, îngrășământul special scade și valoarea pH-ului din sol, astfel încât în ​​cele din urmă să deschideți calea pentru următoarea generație de mușchi.

sfaturi

După scarificare, un munte întreg de mușchi pieptănat se adună. Vă rugăm să nu aruncați grămada deasupra compostului dintr-o singură dată, deoarece se poate dezvolta în putrezire. Este mai bine să compostăm reziduurile de mușchi în straturi, alternând cu alte materiale organice reziduale, var de rocă și alge și sol de grădină.