Plantarea busuiocului afară - așa prosperă în grădină

Timpul de plantare pentru busuioc începe în luna mai

Temperaturile sub 16 grade Celsius nu fac dreptate dispoziției însorite a busuiocului. Doar când sfinții de gheață și-au luat rămas bun de la mijlocul lunii mai, planta regală se mișcă afară. O locație ideală este însorită, caldă și adăpostită. Plantele din plante cultivate manual sau cumpărate gata preparate pot fi introduse în sol după cum urmează:

  • solul ideal este humusul, bogat în substanțe nutritive și proaspăt umed
  • săpați o groapă cu volumul de două ori mai mare decât cel al rădăcinii
  • un drenaj pe talpă împiedică deteriorarea apei
  • Îmbogățiți excavarea cu compost, așchii de corn (6,39 euro la Amazon *) și nisip
  • Umpleți un strat de substrat, plantați busuiocul în ghiveci și apă

citește și

  • Fertilizați busuiocul corespunzător pentru o creștere optimă și o aromă completă
  • În această locație, busuiocul face tot posibilul
  • Cum ar trebui să fie solul pentru busuioc?

Puneți planta tânără la fel de adânc în pământ ca înainte. Un strat de mulci din compost sau mulci din scoarță menține solul umed și cald mai mult timp. Udați întotdeauna planta regală când suprafața pământului este uscată. Fertilizarea se aplică pentru prima dată la 4-6 săptămâni după plantare cel mai devreme.

Protejați busuiocul de frigul de afară

În oală, busuiocul poate ieși în aer proaspăt încă din aprilie, cu condiția să fie într-o locație protejată de pe balcon. În timpul zilei, planta din plante reîncarcă căldură solară valoroasă, astfel încât să se poată deplasa în interiorul casei noaptea. De la mijlocul lunii mai, s-a evitat pericolul înghețurilor întârziate, astfel încât planta regală rămâne în zăcământ sub cerul liber.

Uneori, frigul oilor lovește într-un an de la începutul până la jumătatea lunii iunie. În acest caz, protejați busuiocul plantat cu o lână de încălzire, deoarece temperaturile nu ar trebui să scadă sub 10 grade Celsius. Datorită apropierii lor de casă, plantele de containere de pe balcon nu sunt de obicei expuse riscului.

Sfaturi: Oricât de frumoase ar fi florile albe de pe busuioc, acestea anunță inevitabil sfârșitul plantei de plante. De aceea, acordați atenție mugurilor nazali la fiecare recoltare și îndepărtați-i imediat. Răsplata pentru această îngrijire este o bucurie și mai lungă a fulgilor de condiment proaspete și clare.