Boli ale hibiscusului - identificați și tratați

Ciuperca petelor de frunze

Puteți recunoaște ciuperca petelor frunzelor după petele neregulate, maronii de pe frunze. Frunzele infectate sunt îndepărtate. Nu este necesar un tratament special.

citește și

 • Frunze galbene pe hibiscus
 • Boli în prun: identificați, tratați, preveniți
 • Boli în copacul de gutui: recunoașteți și tratați

Îngroșarea frunzelor

Nervii îngroșați ai frunzelor pot fi găsiți în camera hibiscus, bot. Hibiscus rosa sinensis, apar. Deși nu deteriorează planta direct, nici frunzele afectate nu arată frumoase. Cauza acestei deformări este o locație greșită. Dacă vă așezați planta într-un loc mai cald, îngroșarea se va retrage de la sine.

Boala petei galbene

Petele galbene individuale de pe frunzele de hibiscus indică boala petei galbene. Această boală virală se transmite cu ușurință plantelor învecinate, așa că ar trebui să puneți hibiscusul afectat cât mai individual posibil până când se va recupera. Trebuie să îndepărtați imediat frunzele afectate și să le aruncați în gunoiul menajer.

Cloroza

Frunzele de culoare gălbuie pot proveni din cloroză. Cauza este lipsa nutrienților și o locație nepotrivită. Adesea hibiscusul este prea întunecat și prea rece, un loc cald și ușor pe pervazul ferestrei ajută aici, dar nu la soarele aprins. Îngrășământul lichid și, în cazul hibiscusului de grădină, compostului suplimentar oferă hibiscusului dvs. nutrienți suficienți.

Daune cauzate de dăunători

Dăunătorii, cum ar fi afidele și acarienii, pot, de asemenea, să slăbească hibiscusul. Acestea alăptează de obicei muguri și vârfuri proaspete de lăstari și trebuie colectate imediat. Planta este apoi tratată cu remedii casnice sau agenți speciali de combatere a dăunătorilor de la grădinărit sau magazin de feronerie.

Erori

Afecțiunile presupuse ale plantelor se dovedesc adesea a fi erori de îngrijire evitabile.

 • Dacă hibiscusul își varsă florile, nu este o boală a plantelor. Aceasta este mai mult din

  Lipsa apei, stresul sau mișcarea plantei.

 • Dacă hibiscusul își lasă frunzele atârnate sau dacă le aruncă, ar trebui să-l udați din nou. În special, marshmallow-ul de grădină suferă de faze mai lungi și uscate.
 • Frunzele ofilite, ondulate și, eventual, gălbui sunt cauzate de apariția apei. Deci asta deloc

  numai forme, toarnă întotdeauna excesul de apă în oală sau farfurie. Sunt împotriva ei

  Rădăcinile afectate de putregai, numai repotarea ajută.

Sfaturi și trucuri

Indiferent de ce boli este infectat hibiscusul dvs., frunzele afectate nu aparțin compostului. Virușii în special s-ar putea răspândi astfel la alte plante. În schimb, frunzele bolnave trebuie aruncate împreună cu deșeurile menajere.