Proiectează un pat de flori cu pietre - idei frumoase

De ce să creezi un pat de piatră?

Paturile de piatră și pietriș nu sunt în niciun caz simple pustii de piatră care sunt rupte de câteva plante. În schimb, puteți folosi pietrele ca material de mulci, astfel încât buruienile încăpățânate să nu aibă nicio șansă și să aveți mai puțin de lucru cu patul de flori. În plus, paturile mulate cu pietre arată întotdeauna clare și ordonate - un punct important de proiectare atât în ​​grădinile moderne, cât și în grădinile japoneze, în care pietrișul înlocuiește adesea chiar elementul de apă. Plantele perene plantate au în mod natural suficient spațiu și aer pentru a se simți confortabil în pat. Câte plante puneți depinde în totalitate de gustul și ideile voastre.

citește și

  • Proiectați și încadrați patul de flori cu pietre
  • Creați un pat de flori rotund și faceți-l atrăgător
  • Creați un pat de flori cu pietriș - așa funcționează

Diferite tipuri de paturi de piatră

Selectarea pietrelor sau a tipurilor de piatră determină aspectul patului de piatră. Este practic infinit. Diferitele tipuri și culori de piatră, mărimea granulelor, precum și pietrișul, molozul și piatra zdrobită creează opțiuni de design foarte individuale. Puteți așeza patul foarte modern - de exemplu, cu pietricele de diferite culori, aranjate în forme geometrice și plantarea punctată a plantelor perene - sau ca o grădină naturală sălbatică, cu o acoperire de mulci din pietriș de piatră naturală, unul sau altul bolovan între și posibil un zid de piatră naturală.

Ce plante se simt bine în patul de piatră?

Nu toate plantele sunt făcute pentru viață într-un pat de piatră. Mai presus de toate, plantele perene tolerante la secetă se simt confortabile aici, deoarece substratul cade uscat prin tavanul de piatră. Tufișurile și ierburile mediteraneene de flori, dar și multe plante de munte sunt potrivite pentru această aplicație.

Cum se creează un pat de piatră

Cu toate acestea, atunci când creați patul de piatră, nu este suficient să răspândiți pietriș sau piatră zdrobită între plante perene. În schimb, ar trebui să întindeți patul de flori de la zero, cu o lână de buruieni (28,90 € la Amazon *) așezată sub stratul de piatră. Mai sus urmează un strat de sol vegetal în care sunt așezate plantele selectate. Orice bolovani și alte elemente decorative ar trebui să fie așezate acum înainte ca pietrele să fie îndepărtate ca ultim pas.

sfaturi

În loc să creați un adevărat pat de piatră, puteți integra pur și simplu unul sau mai mulți bolovani frumoși în patul de flori.