Houseleek - rezistent sau sensibil la îngheț?

Acordați atenție locației atunci când plantați

Pentru ca Sempervivum să supraviețuiască iernii fără răni, ar trebui să vă asigurați că se află într-o locație optimă la plantare. Houseleek se înțelege foarte bine cu extrem de puțină apă, dar nu cu umezeală sau umezeală. În plus, suculentele se simt cel mai confortabil într-o locație complet însorită și protejată - ergo unde nu sunt expuse la ploaie continuă și / sau la un curent constant. Sempervivum la jardiniere poate fi depozitat rapid dacă este necesar și mutat în locații mai potrivite; dacă exemplarele sunt plantate, mutarea nu este atât de ușoară.

citește și

  • Este houseleek otrăvitor?
  • Houseleek iubește soarele aprins
  • Apă doar un pic de casă

Hibernează houseleek

Practic, nu trebuie luat în considerare nimic atunci când clopotul este iernat, la urma urmei este o plantă rezistentă, care este foarte insensibilă la temperaturi extrem de scăzute. Devine problematic doar când iarna nu este cu adevărat rece, dar cu atât mai umedă - într-un astfel de caz, singurul lucru care ajută este să protejăm umilul de umezeală. În caz contrar, suculentele sensibile la umiditate ar putea putrezi.

Houseleek în jardiniere - la ce ar trebui să fii atent?

Cazul este diferit în cazul caseelor ​​folosite la jardiniere, deoarece acestea ar trebui protejate de îngheț - cu cât jardiniera este mai mică și mai îngustă, cu atât este mai importantă protecția de iarnă. Spre deosebire de exemplarele plantate, rădăcinile din vase amenință să înghețe, motiv pentru care ar trebui să așezați vasele pe o spumă de poliester sau o bază de lemn și să le înfășurați cu o lână sau similar. Este mai bine să nu puneți suculentele în casă, pentru că mai au nevoie de îngheț.

sfaturi

Dacă doriți să creșteți umărul prin însămânțare, ar trebui să semănați semințele în plantatoare mici din ianuarie / februarie și să le puneți afară. Plantele aparțin germenilor reci, motiv pentru care inhibarea mugurilor trebuie ruptă de o perioadă de îngheț. Cu toate acestea, puteți obține același efect plasând semințele într-o pungă cu nisip umed în sertarul pentru legume al frigiderului timp de câteva săptămâni.