Tunderea mărului toamna - ar trebui să știți asta

Pregătiți corect croiala toamna

Practic, atunci când tăiați mărul toamna, se pot face doi pași de lucru simultan. În cazul soiurilor de maturare târzie, această tăietură poate fi conectată direct la recoltă. A ajunge la vârfurile copacilor înalți poate fi o provocare în ceea ce privește timpul și fizica, în special pentru mării cu trunchi înalt. Pentru tăierea în sine, ar trebui să aveți următoarele echipamente:

  • o scară stabilă și sigură
  • foarfece de plantare curate, cu o margine ascuțită
  • Agent de închidere a rănilor pentru punctele de tăiere ale ramurilor mari

citește și

  • Tunderea corectă a unui măr bătrân
  • Tăiați singur un măr tânăr
  • Mărul toamna

După tăiere, atunci când îndepărtați ramurile căzute de pe sol, puteți elimina, de asemenea, fructe mucegăite și cantități excesiv de mari de frunze căzute. Cum să vă protejați mărul împotriva atacurilor fungice și a altor boli.

Forma ideală a baldachinului copacului ca specificație

Conform unui vechi proverb, coroana unui copac de pe un măr ar trebui să fie suficient de ușoară pentru a putea fi aruncată o pălărie. Acesta nu este un scop optic în sine, ci servește randamentului și sănătății plantelor. Dacă toate ramurile și frunzele sunt ușor accesibile de răni și soare, acestea se usucă mai repede după perioade de umezeală și sunt mai puțin predispuse la infestare cu mucegai periculos. În plus, toate părțile copacului sunt aprovizionate în mod optim cu energia luminii, astfel încât fructele mari și aromate să se poată coace pe ramuri. Pentru a obține o formă optimă a coroanei, creșterea ar trebui direcționată în direcția corectă după plantarea mărului cu o tăiere de antrenament.

Tehnica de tăiere a mărului

La tăierea toamnei, nu numai ramurile uscate și mumiile de fructe, ci și ramurile care cresc prea aproape de coroană trebuie îndepărtate. Întrucât florile de măr stau de obicei doar pe lemn de doi ani, nu toate ramurile de un an trebuie tăiate. La scurtarea ramurilor individuale, perechea superioară de muguri ar trebui să fie orientată spre exterior, astfel încât să poată rezulta o formă frumoasă a coroanei.

Sfaturi și trucuri

Dacă tăiați ramuri groase din măr, ar trebui să tratați rănile cu un diametru mai mare de trei centimetri cu un agent special de închidere a rănilor. În acest fel protejați copacul de diverși agenți patogeni.