Menținerea Kalanchoe daigremontiana - așa s-a simțit planta Goethe acasă

Cerința de apă

Planta Goethe are nevoie doar de o cantitate moderată de umiditate. Apă numai când centimetrii superiori ai suportului se simt uscați. Este important să asigurați un drenaj bun și să îndepărtați lichidul care s-a colectat în coaster după câteva minute. Kalanchoe Daigremontiana este foarte sensibilă la îmbătrânirea apei, care poate provoca putrezirea rădăcinilor.

citește și

  • Este Kalanchoe Daigremontiana otrăvitoare?
  • Ce fel de Kalanchoe există?
  • Îngrijirea Kalanchoe Pinnata (frunza de reproducere)

Cum se face fertilizarea?

Ca toate speciile de Kalanchoe, planta Goethe este foarte cumpătată. În primul an după plantare sau revărsare, nu este nevoie de fertilizare. Apoi, puteți utiliza îngrășăminte lichide disponibile în comerț o dată pe lună în doza recomandată pe ambalaj în timpul sezonului de creștere din aprilie până în septembrie. Dacă preferați o fertilizare săptămânală, adăugați doar jumătate din cantitatea de apă pentru irigații.

A tăia

Când este îngrijită corespunzător, Kalanchoe Daigremontiana crește destul de energic, astfel încât este recomandată tăierea ocazională.

  • Tunderea se realizează în mod ideal atunci când se repotează.
  • Pentru a evita rănirea și vânătăile la interfețe, utilizați numai instrumente de tăiere foarte ascuțite.
  • Ștergeți orice scurgere de sevă.
  • Dacă este necesar, tratați suprafețele tăiate cu un agent de protecție împotriva rănilor. Cu toate acestea, acest lucru nu este absolut necesar.

Repot

Cel târziu, când rădăcinile cresc din găurile din răsadniță, este timpul să vă repotați. Plantele pentru care ghiveciul este prea mic sunt plasate în mod ideal în solul proaspăt de cactus și un ghiveci mai mare în martie, la începutul sezonului de creștere.

Cum iernezi?

În lunile de iarnă ar trebui să puneți răcitorul Kalanchoe Daigremontiana, temperaturile cuprinse între 10 și 15 grade sunt ideale. Se toarnă semnificativ mai puțin.

Ce dăunători și boli sunt amenințate?

Planta Goethe este foarte rezistentă și este rareori atacată de boli și dăunători.

Uneori apare făinarea, pe care o puteți recunoaște după următoarele caracteristici:

  • Frunzele se îndoaie.
  • Pete albe apar pe toate părțile plantei.
  • Planta crește mult mai încet și moare dacă ciuperca nu este controlată.

Făinarea poate fi tratată bine cu fungicide disponibile în comerț.

sfaturi

Planta Goethe poate fi propagată fără probleme datorită aprinderii care crește pe frunze. Pur și simplu puneți lăstarii căzuți în solul cactusului și îngrijiți-i ca planta mamă.