Păstrarea frunzelor colorate ca plantă de apartament - cum să o îngrijești corespunzător

Frunza colorată nu este rezistentă

Genul Caladium este originar din regiunile tropicale din America Centrală și de Sud. Deși planta își aruncă toate frunzele spre sfârșitul fiecărei perioade de vegetație și iernează doar în tubercul subteran, planta nu poate tolera temperaturi permanente cu mult sub 10 grade Celsius. Prin urmare, datorită urechii de elefant cu frunze mari, în cel mai bun caz poate fi amenajată sezonier ca plantă container. Pe de altă parte, în casă, durata de viață a frunzelor atractive și, uneori, multicolore poate fi extinsă în condiții adecvate înainte ca caladia să ia o pauză la temperatura camerei.

citește și

  • Cultivați vinul rusesc ca plantă de apartament
  • O sabie în flăcări ca plantă de casă: sfaturi de îngrijire
  • Arțarul prosperă ca plantă de casă? - Sfaturi despre arțarul camerei

Locația perfectă în casă

Ca plantă de apartament, un Kaladie este recunoscător doar pentru un loc direct la fereastră, în anumite circumstanțe. La urma urmei, frunza colorată poate rezista puțin la soare dimineața sau seara, dar asemănător cu arborele dragonului, nu ar trebui să i se dea prea multă rază solară directă. Practic, însă, frunza colorată ar trebui să fie mai degrabă într-o cameră caldă sau lângă încălzitor, deoarece poate crește optim la temperaturi cuprinse între 18 și 25 de grade Celsius. Iarna, tuberculii latenți sunt depozitați într-o cameră mai răcoroasă, la aproximativ 12-15 grade Celsius. Pentru a le împiedica să se mucegăiască, pot fi așezate în turbă uscată. În primăvară, temperaturile de cel puțin 21 de grade Celsius sunt necesare pentru o nouă creștere.

Mențineți frunza colorată în mod optim ca plantă de apartament

Pentru ca preferințele acestor plante tropicale exotice să fie îndeplinite în mod optim, plantatorul ar trebui să fie umplut cu un substrat destul de sărac cu var, cu o proporție mare de turbă. De asemenea, este benefic pentru sănătatea plantelor dacă frunzele sunt pulverizate ocazional cu puțină apă de ploaie învechită, caldă în cameră. Vă rugăm să rețineți, de asemenea, următoarele sfaturi de îngrijire pentru frunzele deosebit de magnifice și mari de pe această frunză ornamentală prețioasă:

  • Aplicați îngrășământ lichid aproximativ la fiecare 2 săptămâni în timpul verii
  • Pe măsură ce frunzele se ofilesc înainte de iarnă, reduceți treptat udarea
  • Temperaturile uniform ridicate și umiditatea ridicată favorizează creșterea frunzelor

sfaturi

Când este cultivată ca plantă de casă sau într-o seră, frunza colorată rareori formează inflorescențe care arată ca florile unui calla. Cu toate acestea, lăstarii pot fi obținuți din nodulii mici de pe tuberculul principal înainte ca acesta să fie plasat într-un plantator proaspăt pregătit pentru o nouă creștere.

Amestec Hardy Sedum 12,74 EUR Cumpărați la baldur