Rădăcini de bușteni - fapte interesante despre profunzimea rădăcinii și multe altele

plantare

Îngrijirea sistemului radicular mic și superficial începe cu plantarea. Majoritatea grădinarilor își cumpără plantele de la un centru de grădină sau o grădiniță care a dezvoltat rădăcini. Când le plantați în grădina dvs., faceți acest lucru într-o gaură de plantare care este la fel de adâncă ca bila de rădăcină și de aproximativ două ori mai lată. Puneți planta și umpleți gaura astfel încât numai un strat subțire de sol să acopere rădăcinile. Dacă plantați mai adânc, rădăcinile nu vor primi suficientă lumină, aer și apă. Adâncimea rădăcinii unui arbore de cutie este foarte mică.

citește și

  • Păstrați rădăcinile cenușii de munte sub control
  • Ținând sub control rădăcinile de arțar norvegian - este posibil?
  • Păstrarea sănătoasă a scoarței de cireșe

la apă

Udarea corectă poate însemna diferența dintre o plantă sănătoasă și un arbust care moare. Udați suficient de adânc pentru a înmuia solul cu cel puțin 8-10 cm adâncime. Când apa se află la acest nivel adânc, rădăcinile se vor extinde și în jos și astfel vor crește mai bine în sol. Cu irigarea superficială, pe de altă parte, rădăcinile rămân, de asemenea, aproape de suprafață și nu se pot stabili pe sit. Acest lucru poate deteriora rădăcinile, putând ucide întreaga plantă.

Mulcire

Deoarece rădăcinile plantei nu pătrund foarte adânc în sol, bușul este predispus la condiții meteorologice nefavorabile, cum ar fi încălzirea excesivă sau uscarea în zilele toride de vară. Pentru a proteja rădăcinile de fluctuațiile rapide de temperatură și pierderea umezelii și pentru a combate buruienile, răspândiți un strat de mulci organici, cum ar fi mulci de coajă, ace de pin sau așchii de lemn în jurul plantei de aproximativ cinci până la șapte centimetri grosime. Nici stratul de mulci nu trebuie să fie mai gros, altfel apa nu poate pătrunde suficient de adânc în sol. Scoateți și reînnoiți mulciul (99,99 € pe Amazon *) în fiecare primăvară.

Îngrijirea podelei

Nu lucrați cu o sapă sau alt obiect ascuțit în solul din jurul tufișurilor. Deoarece rădăcinile se întind pe sub suprafață, ele pot fi ușor deteriorate de lopeți, sape, pică, aeratoare și alte instrumente de grădinărit. În loc să săpați buruienile, trageți-le cu mâna și acoperiți zona cu mulci. Orice deteriorare a rădăcinilor va duce la infectarea și, eventual, la moartea întregului arbust.

sfaturi

Dacă doriți să transplantați o cutie, nu doar dezgropați-o și puneți-o înapoi în noua sa locație. În schimb, ar trebui să tăiați rădăcinile cu câteva luni înainte, astfel încât bila de rădăcină să devină mai compactă și mai aproape de trunchi. Pierderea rădăcinii este semnificativ mai mică în timpul transferului ulterior.