Propagați menta - aveți aceste opțiuni

Diferitele metode de propagare

  • Semințe
  • Butași de cap
  • Poalele
  • divide

Semănați menta

Puteți obține semințe de la magazinele specializate sau puteți lăsa florile să stea vara, astfel încât să fie fertilizate. Toamna poți apoi să scuturi semințele.

citește și

  • Mențineți menta pe balcon
  • Efectele secundare ale mentei
  • Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să plantați corect menta

Semănatul se face cel mai bine primăvara pe pervazul ferestrei sau în aer liber după sfinții de gheață. Menta este un germen ușor, deci nu ar trebui să acoperiți semințele cu sol.

Înmulțirea prin butași de cap

Această metodă este deosebit de populară, deoarece este atât de simplă. În iunie sau iulie, tăiați numărul dorit de butași de la plante foarte viguroase. Lăstarii trebuie să aibă între opt și zece centimetri lungime și să aibă cel puțin patru perechi de frunze.

Puneți butașii în sol de ghiveci amestecat cu sol de ghiveci și nisip. Păstrați-l frumos și umed, dar nu umed. Le puteți pune adesea în locația dorită încă din toamnă.

Dezgropați poalele

Menta tinde să se răspândească printre alergători. Pentru a crea un nou pat de mentă, dezgropați alergătorii și plantați-i în locația dorită. Acest lucru funcționează aproape tot anul de grădinărit fără probleme.

Împărțiți rădăcina

Ceea ce s-ar putea să știți deja de la alte plante perene din grădină funcționează și cu menta. Odată ce o plantă a crescut foarte mare, o puteți împărți pentru a obține două sau mai multe plante de mentă.

Pentru a face acest lucru, expuneți rădăcina de mentă. Folosiți o pică ascuțită pentru a înțepa planta în două sau, în cazul bilelor foarte mari, în mai multe părți. Asigurați-vă că pe fiecare secțiune rămân suficiente rădăcini și lăstari.

Puneți plantele înmulțite în noua locație. Cel mai bun moment pentru împărțirea plantelor perene este începutul toamnei.

Sfaturi și trucuri

Nu trebuie să păstrați niciodată menta în patul de plante. Planta nu se înțelege bine cu multe alte plante. În plus, menta tinde să crească în exces, astfel încât să strivească rapid celelalte plante din pat.

Ce