Magnolia pierde frunze - cauze și măsuri

Pierderea frunzelor poate avea diverse cauze

citește și

  • Arțarul pierde frunze - sfaturi despre cauze și contramăsuri
  • Palma de yucca pierde frunze - cauze și contramăsuri
  • Ficus benjamina pierde frunze - cele mai frecvente 5 cauze

În primul rând: părăsirea frunzelor de toamnă este complet normală pentru majoritatea magnoliilor, cu excepția cazului în care sunt veșnic verzi. Multe tipuri de magnolii își pierd frunzele toamna, pregătindu-se pentru iarnă. Primăvara, în funcție de tipul de magnolie, se formează frunze noi înainte sau după înflorire. Cu toate acestea, dacă pierderea frunzelor apare primăvara sau vara, magnolia dvs. nu se va simți bine. Există multe cauze pentru acest lucru, dar posibila decolorare a frunzelor care se încadrează vă poate oferi o indicație a motivului. În tabelul următor am arătat în mod clar cele mai frecvente cauze ale căderii frunzelor și contramăsurile corespunzătoare.

Decolorarea frunzelorCauza posibilaContramăsură
galben / verde deschisCloroză / deficit (în principal magneziu) fertiliza
marodacă seceta persistă, este lipsă de apăapă
maroîn caz de umiditate ridicată, eventual, împădurireasigurați mai multă uscăciune / eventual instrument
gălbuie până la marolocație greșită (de exemplu, sol calcaros) implementarea sau îmbunătățirea solului
pete gri până la albemucegaiRemedii casnice sau fungicide, tăiate
suprafața galbenă superioară a frunzei, pete galben-maronii pe suprafața inferioară a frunzeiBoala ruginiiRemedii casnice sau fungicide, tăiate
galben (dacă este situat lângă peretele casei)Cloroză de calciu cu deficit de fier simultanFertilizați cu chelat de fier sau instrument

Transplantul cauzează deseori vărsarea frunzelor

O altă cauză a pierderii frunzelor poate fi și plantarea sau transplantarea recentă, de exemplu atunci când ați plantat o magnolie care a fost anterior într-o oală în grădină sau ați mutat o magnolie mai veche. Într-un astfel de caz, apar adesea leziuni la rădăcină sau chiar ați fost nevoit să tăiați rădăcinile. Apoi, planta aruncă câteva frunze, deoarece nu poate alimenta toate părțile pământului cu rădăcinile reduse. Pe de altă parte, magnoliile care au fost mutate din ghiveci sunt inițial nerăbdătoare să dezvolte noi rădăcini și, prin urmare, aruncă frunze.

Sfaturi și trucuri

Majorității speciilor de magnolii nu le plac solurile calcaroase, deși este posibil ca unele exemplare să fi prosperat pe ele de ani de zile. Cu toate acestea, un sol ușor acid, bogat în humus și slab este mai bun. Asigurați-vă, totuși, că acest lucru nu este prea umic, deoarece un exces de aprovizionare duce și la vărsarea frunzelor. Apropo, solurile acide sunt deseori sărace în magneziu.