Tăierea arborelui dragonului - tutorial cu multe instrucțiuni

De ce este un copac dragon compatibil cu tăierea?

La prima vedere, un copac dragon arată ca o palmă sau un copac cu mai multe tulpini. De fapt, copacii de balauri (Dracaena) sunt un gen important în familia sparanghelului . În funcție de specie, plantele de apartament veșnic verzi prosperă cu una sau mai multe tulpini lemnoase, care sunt împodobite cu un smoc decorativ de frunze de sabie.

citește și

 • Cum să tăiați corect liliacul fluture - tutorial pentru tăierea perfectă
 • Exemplar de ghiocei de tăiere - tutorial pentru tăierea perfectă
 • Udați copacul dragonului în mod corespunzător

Prin urmare, un copac dragon este înrudit în legătură cu popularul sparanghel vegetal sau cu plante ornamentale răspândite, cum ar fi steaua de lapte sau clopotul iepurașului. Indiferent de numeroasele diferențe, familia sparanghelului se caracterizează printr-un grad ridicat de toleranță la tăiere .

fundal

Ochii adormiți - rețetă secretă pentru a crește din nimic

Dacă tăiați un trunchi pe copacul dragonului, în acest moment vor crește două lăstari noi, similar cu dragonii cu mai multe capete din mituri și legende. La speciile Dracaena, creșterea nu are nimic de-a face cu magia, ci se bazează pe proprietatea botanică ingenioasă de a proaspăt răsări din ochii adormiți. Grădinarii se referă la mugurii adormiți ca ochiul adormit, care sunt creați ca o rezervă de fier proporțional cu creșterea în înălțime. Dacă părți importante ale plantei, cum ar fi lăstari și tulpini, cad, ochii latenți sunt activați. Singura ta sarcină este să înlocuiești volumul de plante pierdut. Deoarece un copac de balaur prosperă cu muguri opuși, există întotdeauna două lăstari proaspeți care par să răsară din nicăieri după tăiere.

Pregătiți corect tăietura - sfaturi și trucuri

Așa cum se potrivește unui copac de dragon, este pătruns cu sânge de dragon sub formă de seva roșiatică. Din cele mai vechi timpuri, o rășină de culoare roșie care se obține din diferite tipuri de copaci de balauri a fost numită sânge de balaur. Seva este corespunzător lipicioasă și intens colorată . În legătură cu o tăietură, sângele de dragon poate provoca pete ireversibile pe materiale, podele și îmbrăcăminte. Un conținut ridicat de saponină prezintă, de asemenea, riscul de mâncărime enervantă dacă seva intră în contact direct cu pielea. Următoarea lucrare de pregătire este o idee bună înainte de a vă tăia arborele dragonului:

 • Ascuțiți, curățați și dezinfectați lamele foarfece cu alcool
 • Schimbați lama de ferăstrău veche, tăiată, cu o lama de ferăstrău nouă și ascuțită pe ferăstrăul pliant (17,70 EUR la Amazon *)
 • Așezați dragonul pe folie, pături vechi sau perdele uzate
 • Puneți mănuși și îmbrăcăminte rezistentă la pete
 • Țineți bile de bumbac sau țesuturile de hârtie rupte la îndemână pentru a prinde seva

Nu tăiați un copac dragon pe podele valoroase din lemn, piatră sau covor. Dacă acoperirea podelei este prea complexă pentru dvs., mutați lucrările de tăiere în exterior într-un loc umbros pe pământul deschis.

Taie copacul dragonului

Cel mai bun moment pentru tăierea copacului dragon este primăvara devreme . La sfârșitul somnului de iarnă, planta verde se pregătește pentru noua perioadă de vegetație din februarie / martie, fiind în consecință vitală și dispusă să tragă. Arborele interior veșnic verde facilitează tăierea grădinarului, deoarece orice atașament de frunze anterior este potrivit ca interfață . După pregătirile recomandate, iată cum să vă tăiați copacul dragonului:

 • Așezați foarfece sau ferăstrău chiar deasupra unei foste baze a lamei
 • Stabiliți lăstarea sau trunchiul cu o singură mână
 • Tăiați sau tăiați cu cealaltă mână dintr-o dată pentru a lăsa tăieturi cât mai netede posibil
 • Tăiați praful cu cărbune sau scorțișoară
 • Aplicați un strat subțire de ceară de copac pe marginile tăieturilor mari, cu un diametru mai mare de 2 cm
 • Prindeți sevă puternică cu bile de bumbac sau șervețele de hârtie

După cum arată ilustrația de mai jos, nu puteți greși cu tăierea copacilor de balauri. De-a lungul lăstarilor și trunchiurilor lignificate există un număr mare de atașamente anterioare ale frunzelor din care pot crește lăstari proaspeți. Cu cât începeți tăierea mai jos, cu atât va dura mai mult să încolțească din nou. Dacă tăiați un copac dragon vechi cu mai mult de jumătate, vă rugăm să aveți răbdare câteva săptămâni până când începe creșterea. Este benefic pentru proces dacă apoi repotați plantele verzi în substrat proaspăt.

Tăierea arborelui dragonului

Digresiune

Revitalizează tăieturile în loc să le arunci

Decupajele sunt mult prea valoroase pentru a fi aruncate la gunoi sau pe compost. Frunzele tăiate și tulpinile tăiate sunt perfect potrivite ca material vital de propagare. Așezați una sau mai multe butași de tulpină într-un pahar cu apă moale. În locația luminoasă și caldă, puteți vedea de aproape cum ramasitele prind rădăcini dedesubt și încolțesc magnific deasupra. Odată ce firele de rădăcină au atins o lungime de câțiva centimetri, puneți-vă pupilele în mod individual, ca duo sau trio în ghivece cu sol de plante în ghiveci ușor acid, bine drenat.

Nu tăiați frunzele moarte

Frunzele moarte de pe copacul dragonului nu se potrivesc cu foarfeca. Termenul de frunziș veșnic nu înseamnă că o singură frunză din coroană va trăi pentru totdeauna. De regulă, o sabie se mută după doi-trei ani. În schimb, o frunză proaspătă răsare de obicei în partea anterioară, astfel încât volumul frunzelor să nu fie redus.

Vă rugăm să nu tăiați o frunză moartă. Restul țesutului putrezește și devine o sursă de infecție pentru boli. În schimb, așteptați ca o frunză de dragon să moară complet. Planta fie eliberează singură frunza, aruncând-o. Alternativ, o smucitură curajoasă este suficientă pentru a scoate lama uzată din portbagaj fără a lăsa reziduuri.

întrebări frecvente

Este otrăvitor un dragon?

Unele dintre speciile populare de copaci de dragon sunt clasificate ca fiind ușor otrăvitoare. Plantele conțin saponine și alte toxine care, dacă sunt consumate, pot provoca greață, vărsături și crampe. Copiii, adulții sensibili și animalele de companie sunt afectate. În plus, contactul cu pielea cu seva roșiatică poate provoca reacții alergice asociate cu mâncărimi enervante. Astmaticii au dificultăți de respirație atunci când sunt expuși la fumurile copacilor de balauri pentru perioade lungi de timp.

Hibernarea unui copac dragon afară - este posibil?

Toate speciile de arbori de dragon sunt originare din regiunile tropicale și subtropicale. Drept urmare, arborii interiori veșnic verzi nu au învățat să supraviețuiască în gerurile de iarnă. Popularul copac dragon din Insulele Canare (Dracaena draco) este una dintre cele mai tolerante specii la frig și poate rezista la temperaturi apropiate de îngheț pentru o perioadă scurtă de timp, fără a se deteriora. Din aprilie până în octombrie, un copac dragon se bucură de aer curat și de soare pe balcon și terasă. Dacă temperaturile scad sub 10 grade, este bineînțeles timpul ca plantele verzi exotice să găsească cartiere de iarnă fără îngheț.

Poate înflori un copac dragon? Dacă da, cum arată florile?

În condiții ideale, este foarte posibil ca un copac dragon să înflorească. Dacă vi se acordă rara onoare, puteți aștepta cu nerăbdare o inflorescență decorativă, care constă din nenumărate flori de clopot mari, albe, care răspândesc un miros seducător. Dacă insectele polenizatoare ajung la flori, acestea se transformă în boabe portocalii. Fructele sunt frumoase de privit, dar nu sunt potrivite pentru consum.

Ce soiuri de copaci de dragon sunt potrivite pentru camera de zi luminoasă?

Favoritul tuturor tâmplarilor este, fără îndoială, arborele dragonului canarian (Dracaena draco) cu o înălțime maiestuoasă de 300 până la 400 de centimetri, un trunchi magnific și frunze în formă de sabie de până la 50 de centimetri lungime. Dracaena fragrans face din copacul dragonului din Insulele Canare cel mai popular copac dragon cu o înălțime de 150 până la 200 de centimetri și frunze decorative colorate sau dungate. Frumusețea multi-tulpină cu numele botanic Dracaena marginata nu este mai puțin decorativă. Frunzele sale înguste, lanceolate, au o lungime de până la 40 de centimetri și se adună în cupe cu frunze elegant curbate. O atmosferă de junglă confortabilă emană Dracaena hookerana, ale cărei frunze de sabie verde-piele cresc până la 70 de centimetri lungime și 7 centimetri lățime.

Tăiați sau nu vârfurile de frunze maro pe copacul dragonului?

Cu vârfurile de frunze maro, un copac dragon indică faptul că umiditatea este prea scăzută. Puteți tăia zonele deteriorate cu foarfece ascuțite. Este important să rețineți că lăsați o mică bucată de țesut maro și nu tăiați în masa frunzelor verzi. Recomandăm apoi creșterea umidității în cameră sau pulverizarea regulată a balaurului cu apă moale.

Cele mai frecvente 3 greșeli

Dacă un copac dragon nu mai răsare după ce a fost tăiat sau provoacă îngrijorări cu tăieturi mucegăite, tâmplarul a comis o eroare tipică de tăiere. Următorul tabel denumește cele mai frecvente trei greșeli la tăiere, indică tiparele clasice de daune și oferă sfaturi pentru prevenire:

Erori de tăiereDeterioraprevenirea
tăiată sub lumina soarelui aprinsăTăiere uscată, lipită cu rășină, fără înmuguriretunde întotdeauna într-o locație umbrită
frunze moarte, galbene sau maronii tăiateRăspândirea putregaiului din tăieturiRupeți frunzele de copac dragon
instrument de tăiere contondent folositTăieturi sfărâmate, infestare cu boli și dăunătoriAscuțiți lamele și muchiile tăietoare proaspăt și dezinfectați-le înainte de tăiere
Youtube

sfaturi

Bambusul norocos dovedește versatilitatea speciilor Dracaena. Cunoscută și sub numele Lucky Bamboo, planta de apartament la modă nu este un bambus. Mai degrabă, farmecul veșnic verde cu numele botanic Dracaena braunii syn provine. sanderiana la genul copacilor dragonilor. În consecință, planta verde ingenioasă este dotată cu o toleranță bună la tăiere, care aduce cu sine o varietate de opțiuni de antrenament.