Căpușe în grădină - cum să scapi de fraierii

Testul de infestare oferă informații - așa puteți detecta căpușe în grădină

Bănuiți că animalul dvs. de companie a prins mai degrabă o căpușă în grădină decât în ​​pădure? Apoi, puteți face un test simplu pentru a vedea dacă fraierii sunt pe proprietatea dvs. Pentru a face acest lucru, trageți o cârpă albă sau o foaie peste întreaga vegetație. Apoi examinați petele negre sau maronii pe țesătură cu o lupă. Ca arahnide, căpușele pot fi identificate clar pe cele opt picioare.

citește și

 • Remedii naturale împotriva căpușelor în grădină - sfaturi pentru controlul ecologic al căpușelor
 • A scăpa de insectele de grădină - Cele mai bune strategii non-toxice
 • Cu aceste plante te protejezi de căpușe

Faceți singur remedii pentru căpușe - așa funcționează

Dacă ați descoperit căpușe în grădina dvs., vă rugăm să acționați imediat. În stadiile incipiente ale infecției, există șanse mari să scăpați de periculoasele sânge cu un remediu la domiciliu. Următoarea rețetă se bazează pe ingrediente naturale pentru a combate neplăcerile fără toxine. Așa se întâmplă:

 • Se fierbe un litru de apă într-o cratiță
 • Feliați câteva citrice
 • Se pune în apa clocotită și se gătește un minut
 • Adăugați frunze de mentă sau uleiuri esențiale pentru a spori efectul
 • Fierbeti inca o ora

Umpleți soluția răcită într-un pulverizator sub presiune sau într-o sticlă de pulverizare. Tratați toate locurile întunecate, umede și reci din grădină cu produsul în mod regulat, atâta timp cât sezonul căpușelor predomină din aprilie până în octombrie. Mai ales după un duș cu efect de ploaie, ar trebui să împrospătați repelentul.

Lupta pe două niveluri - căpușele nu au nicio șansă

Remediul la domiciliu recomandat singur nu este suficient pentru a combate dăunătorii puternici. Luând următoarele măsuri în grădină, veți ține căpușele viclene în clești și mai devreme sau mai târziu vor fugi. Strategia vizează o grădină îmbibată de soare, pe care fiarelor nu le place. Cum se face corect:

 • Pruneți arbuști și copaci în mod regulat și subțiați-vă bine
 • Păstrați gazonul scurt pe tot parcursul sezonului
 • Păstrați lemnul de foc într-un loc uscat și ușor
 • Nu lăsați frunze pe pământ

Ca măsură preventivă, recomandăm îndepărtarea cuiburilor abandonate și curățarea caselor de păsări la sfârșitul toamnei. Raci periculoși preferă să cuibărească și să hiberneze în aceste locații. Deoarece căpușele sunt încă active pe timp de iarnă blând, protejați-vă pe tot parcursul anului cu Autan și îmbrăcăminte cu mâneci lungi atunci când luptați împotriva insectelor dure.

sfaturi

Când începeți o nouă grădină, puteți utiliza un mijloc simplu pentru a preveni amenințarea dăunătorilor de căpușe. Prin închiderea proprietății cu un gard înalt, cu ochiuri strânse, țineți la distanță animalele gazdă de sânge. Nici vulpea, iepurele, nici campolul nu ar trebui să depășească această barieră. Prin urmare, se recomandă o adâncime de 50 cm și o înălțime de 200 cm ca dimensiuni adecvate.