Smochin - soiuri rezistente și sfaturi de îngrijire pentru iarnă

Înghețează smochini tari

Nu toți smochinii suportă la fel de bine temperaturile sub zero. Următoarele soiuri s-au dovedit deosebit de reușite:

  • Negronne
  • Violetta
  • Turcia maro
  • Brunswick
  • Fruct palatinat fig

citește și

  • Plantarea smochinilor - trebuie să acordați atenție acestor puncte
  • Transferați corect smochinii
  • Smochini autopolenizați pentru grădina de acasă

Cât de bine se adaptează smochinul la clima din Germania se poate vedea din descrierea plantei. Soiurile rezistente la iarnă tolerează temperaturi de până la minus 15 grade și nu îngheață complet chiar dacă scad mai departe pentru o perioadă scurtă de timp.

Frunzele și fructele oferă informații despre cât de rezistent este înghețul smochinului

Dacă este posibil, uitați-vă cu atenție la frunzele smochinului atunci când cumpărați. Soiurile de smochin cu fructe verzi sau galbene și frunze mai puțin adânc lobate sunt considerate mai dure.

Aceste smochine prosperă în toate regiunile?

Cât de bine trece smochinul rezistent la îngheț în timpul iernii nu depinde doar de alegerea soiului potrivit. Locația corectă, natura solului și condițiile de vânt sunt, de asemenea, responsabile de cât de rezistent la iarnă este smochinul.

Când înghețează smochinele înapoi?

În funcție de robustețea smochinului rezistent, ramurile îngheață înapoi de la o temperatură de minus 10 la minus 15 grade. Inițial, instinctele care nu sunt pe deplin dezvoltate suferă; În iernile foarte geroase, smochinul poate îngheța complet înapoi.

Acesta nu este încă un motiv de îngrijorare. Adesea copacii răsar din rădăcina primăverii. Dacă acest lăstar se află deasupra punctului de altoire, smochinul va începe să fructifice din nou în anul următor. În anul după înghețul sever, din păcate va trebui să renunțați la recoltă, deoarece smochinul suportă doar lemnul anual.

Protecție împotriva vântului și înghețului

Este recomandabil să dați un smochin care este considerat a fi rezistent la îngheț, cu protecție adecvată împotriva vântului și înghețului. Mulci felia de copac cu un strat gros de frunziș. Acest lucru previne înghețarea și uscarea solului. Protejați lemnul cu covorașe suplimentare de paie sau lână.

Hibernează smochine în ghiveci în casă

În zonele cu un climat foarte dur, este recomandabil să cultivați și soiuri de smochin care sunt considerate rezistente la îngheț în cadă. Îndepărtați plantele în cartierele lor de iarnă cât mai târziu posibil, pentru că astfel rămâneți mai sănătos și dăunătorii cu greu au șanse. Deoarece smochinul își varsă frunzele toamna, poate fi iernat într-un loc întunecat și fără îngheț. Temperaturile chiar peste punctul de îngheț sunt ideale. Dacă nu există un loc adecvat disponibil, vă puteți îngriji smochinul în timpul sezonului rece în apartament sau în grădina de iarnă.

Sfaturi și trucuri

Când vine vorba de protecția de iarnă, trebuie să dai dovadă de sensibilitate. În regiunile calde viticole, o protecție prea mare poate deteriora plantele, deoarece acestea încolțesc devreme în perioadele calde. Dacă temperaturile scad din nou sub zero, lăstarii proaspeți îngheață până la moarte. Pentru a evita acest lucru, este recomandabil să te calci trunchiul și ramurile groase ale smochinului rezistent la îngheț.

SKb