Plantarea anghinarei de Ierusalim - marele ghid de plantare

Cum se plantează anghinarea de Ierusalim?

Anghinarea de Ierusalim este plantată în aer liber ca răsad sau tubercul. Tuberculii sunt dezgropați și plantați în locul dorit. Alternativ, un tubercul rămâne în pământ și încolțește din nou acolo.

citește și

  • Cultivarea anghinarei de Ierusalim în grădină - așa funcționează!
  • Anghinare din Ierusalim - ecran de confidențialitate înflorit în grădină
  • Anghinare din Ierusalim - cele mai bune soiuri pentru cultivarea în grădină

În ce locație se dezvoltă cel mai bine anghinarea de Ierusalim?

Anghinarea de Ierusalim nu pune mari cerințe asupra locației. Crește în locuri însorite și parțial umbrite. Dacă se dorește o înflorire bogată, planta are nevoie de mult soare.

Există locații deosebit de potrivite?

Anghinarea de Ierusalim este un ecran de confidențialitate ideal, care arată foarte frumos cu florile sale galbene. De aceea planta este deseori atrasă de garduri. Plantarea în jurul grămezii de compost este, de asemenea, ideală, deoarece tuberculii vor găsi aici substanțe nutritive suficiente.

Cum ar trebui să fie solul?

Anghinarea de Ierusalim prosperă cel mai bine într-un sol bine slăbit, bogat în nutrienți. Planta nu tolerează excesul de apă.

Cum arată o pregătire bună a solului?

  • Slăbiți solul adânc
  • îndepărtați buruienile
  • Ridică pietre
  • Îmbogățiți solurile sărace în nutrienți cu compost
  • Slăbiți solurile compactate cu nisip
  • Posibil să creați un bloc rădăcină

Trebuie preferată anghinarea de Ierusalim?

Dacă anghinarea de Ierusalim se propagă prin semințe, acest lucru ar trebui preferat în patul de însămânțare din martie. De la o înălțime de zece centimetri, plantele sunt așezate în aer liber.

Cum se plantează anghinarea de Ierusalim?

Tuberculii sunt așezați până la 15 centimetri adâncime în pământ. Cu cât sunt mai adânci, cu atât aduc mai mult profit.

Care este distanța de plantare?

Anghinarea de Ierusalim crește foarte repede și dens. De aceea, păstrați o distanță de plantare mai mare. Ar trebui să fie de cel puțin 40 de centimetri între plante. Același lucru se aplică tuberculilor, care sunt dispuși la o distanță de 40 pe 40 de centimetri.

Când este cel mai bun moment pentru a planta?

Începutul primăverii este cel mai bun moment pentru plantare. Apoi, plantele au suficient timp pentru a dezvolta bulbii plini. Practic, tuberculii pot fi așezați pe tot parcursul anului.

De ce îngrijire are nevoie anghinarea de Ierusalim?

Planta este extrem de ușor de îngrijit. Buruienile trebuie îndepărtate regulat primăvara. Mai târziu, acest lucru nu mai este necesar, deoarece cu cât dimensiunea este mai mare, anghinarea de Ierusalim împiedică apariția buruienilor.

Este necesară fertilizarea?

Când solul este bogat în substanțe nutritive, nu este nevoie de îngrășăminte. În cazul în care solul este sărac în substanțe nutritive, este suficient să greiți în compostul copt. Se recomandă prudență cu îngrășămintele bogate în azot. Prea mult azot va provoca putrezirea tuberculilor.

Cât de des se toarnă anghinarea de Ierusalim?

Anghinarea de Ierusalim are nevoie de multă apă, mai ales în mijlocul verii, astfel încât tuberculii să rămână plini. Se recomandă udarea de mai multe ori pe zi. Îndepărtarea apei trebuie evitată cu orice preț.

Cum se propagă anghinarea de Ierusalim?

Deoarece semințele nu se coc pe florile din partea noastră de lume, semințele trebuie cumpărate în magazine specializate. Este mai ușor să se înmulțească folosind tuberculii care rămân în pământ sau sunt plantați în altă parte.

Când se recoltează anghinarea de Ierusalim?

Cea mai bună perioadă de recoltare este toamna. Soiurile timpurii sunt gata pentru recoltare în august, soiurile târzii toamna târziu. Anghinarea din Ierusalim poate fi, în general, recoltată pe tot parcursul anului, atât timp cât solul este lipsit de îngheț. Doar atunci când este foarte uscat în mijlocul verii, nu trebuie recoltat.

Cum se previne răspândirea excesivă?

Când creșteți pe garduri în grădină, se recomandă cu tărie o barieră împotriva rădăcinilor. În caz contrar, problemele cu vecinii sunt inevitabile. Recoltarea regulată și îndepărtarea tuberculilor sunt, de asemenea, utile.

Anghinarea de Ierusalim este potrivită pentru păstrarea într-o găleată?

Anghinarea de Ierusalim se prepară ușor într-o găleată mai înaltă. Acest lucru împiedică răspândirea prea mare a plantelor.

Anghinarea de Ierusalim trebuie tăiată?

Iarna părțile superioare ale plantei se retrag complet. Prin urmare, tăierea este necesară numai în grădini foarte mici, atunci când planta s-a răspândit prea mult.

Cu ce ​​plante este compatibilă anghinarea de Ierusalim?

Anghinarea de Ierusalim este un consumator puternic, care nu ar trebui păstrat cu alți consumatori puternici. Consumatorii slabi, cum ar fi fasolea, se potrivesc bine. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că anghinarea de Ierusalim formează o mulțime de frunziș și nu permite suficientă lumină altor plante.

Ce boli amenință anghinarea de Ierusalim?

Făinarea se răspândește ocazional pe părțile superioare ale plantei. Tuberculii sunt greu deteriorați de aceasta. Dacă este necesar, părțile afectate sunt tăiate și aruncate.

Pentru ce dăunători ar trebui să fie atenți?

Altii și alunițe iubesc tuberculii la fel de mult ca oamenii. Rozătoarele trebuie alungate prin măsuri adecvate. Atenție: alunițele sunt protejate! Melcilor le place să atace frunzele. Colectarea regulată poate fi de ajutor. Cu toate acestea, hrana pentru melci dăunează cu greu tuberculilor.

Sfaturi și trucuri

Anghinarea de Ierusalim conține mai multe inuline de zahăr (de confundat cu insulina), care este, de asemenea, bine tolerată ca îndulcitor în diabet. Prin urmare, cultivarea legumelor rădăcină este recomandată în special atunci când hrănești diabeticii.