Iasomie parfumată - rezistentă sau care are nevoie de protecție?

Iasomia parfumată este complet rezistentă

  • Complet rezistent
  • Tunderea de toamnă nu este recomandabilă
  • Aplicați o pătură de mulci, dacă este necesar
  • protecție ușoară de iarnă pentru arbuști tineri
  • Apă ocazional în ierni foarte uscate

Iasomia parfumată supraviețuiește chiar și iernilor foarte reci fără probleme. Arbustul ornamental este o plantă nativă și bine adaptată condițiilor din Europa Centrală. Este complet rezistent. Cel mult, câteva lăstari supraterane îngheață până la moarte.

citește și

  • Iasomia parfumată nu trebuie să fie iernată
  • Nu orice iasomie parfumată este otrăvitoare!
  • Cum să aibă grijă în mod corespunzător de iasomia parfumată, fără pretenții!

Rădăcinile iasomiei parfumate se extind foarte adânc în pământ, astfel încât alimentarea cu apă este aproape întotdeauna garantată. Poate fi recomandabil să udați ocazional tufișurile în ierni foarte uscate. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui să se întâmple numai în zilele fără îngheț, astfel încât apa să nu înghețe în gheață.

Pregătiți iasomie parfumată pentru iarnă

În principiu, pregătirea specială pentru iarnă nu este necesară. Mulți grădinari folosesc foarfeca toamna pentru a scurta arbustul și a preveni astfel înghețarea lăstarilor până la moarte.

Această măsură nu are sens. La fel ca toți arbuștii înfloriți, iasomia parfumată trebuie tăiată numai după înflorire. La tăierea toamnei, se îndepărtează lăstarii laterali pe care se dezvoltă mugurii. Grădinarul așteaptă în zadar o înflorire bogată.

Cel mult poate avea sens să întinzi o pătură de mulci sub tufișuri. Protejează solul de uscare și previne înghețarea solului.

Protecția de iarnă este recomandată numai pentru arbuștii foarte tineri

Dacă ai plantat iasomie parfumată doar toamna, este recomandabil să protejezi iarna. Arbustul va dura ceva timp pentru a permite rădăcinilor să pătrundă adânc în pământ. Doar atunci iasomia fermierului este rezistentă.

Frunzele, compostul copt, paiul sau alte materiale organice care apar în grădină sunt potrivite ca acoperire de mulci.

sfaturi

Numele corect pentru iasomie parfumată este tufiș de fluier. Dar este cunoscut popular ca iasomie datorită florilor sale în mare parte parfumate. Iasomia reală (Jasminum officinale) poate fi păstrată doar ca plantă container în latitudinile noastre, deoarece nu poate tolera temperaturi sub zero.