Susanne cu ochi negri - recunoaște și tratează bolile

Posibile boli și dăunători

  • mucegai
  • Putrezirea rădăcinilor
  • Afide
  • purici de plantă

Locație greșită

Dacă Susanne cu ochi negri nu înflorește, este posibil să nu aibă suficientă lumină. Are nevoie de cel puțin trei ore de expunere la soare, mai ales în perioada de înflorire.

citește și

  • Înverziți balconul cu Susanne cu ochi negri
  • Colectați și semănați semințe ale Susannei cu ochi negri
  • Frunze galbene la Susanne cu ochi negri - ce să faci?

Dacă locația este prea rece, aceasta afectează și Susanne cu ochi negri. Apoi rămâne destul de mic și probabil veți aștepta degeaba flori.

Nu plantați și nu așezați plantele cățărătoare prea dens. Aerul trebuie să poată circula. În caz contrar, făinarea și dăunătorii se vor răspândi pe frunze.

Rău de îngrijire

Solul din grădină sau oală trebuie să fie întotdeauna moderat umed. De îndată ce suprafața solului este uscată, Susanne cu ochi negri are nevoie de apă. Asigurați-vă că apa se poate scurge bine, astfel încât să nu apară apariția apei.

Dacă frunzele încep să putrezească, solul este probabil prea umed. Asigurați un drenaj mai bun pentru a preveni putregaiul rădăcinii.

Dacă frunzele devin galbene și cad, ar trebui să examinați Susan cu ochi negri pentru a găsi acarienii păianjen și să tratați imediat o infestare.

Infestarea dăunătorilor în timpul iernii

Susanne cu ochi negri este deosebit de tulburată de dăunători atunci când este iernată în interior.

Înainte de a aduce planta în interior, verificați frunzele pentru afide și acarieni, atât pe partea superioară, cât și pe cea inferioară a frunzei.

Scăpați de dăunători cu apă cu săpun sau alte mijloace adecvate. Agenții chimici pe care îi puteți obține de la magazinele de grădinărit ajută adesea la acarienii păianjen.

Nu puneți plante cu infestare dăunătoare în cartierele de iarnă

Păduchii și acarienii se răspândesc deosebit de repede în încăperile calde și atacă și alte plante.

Fie așezați separat o Susan infestată cu ochi negri, fie aruncați-o și semănați plante noi anul viitor.

Sfaturi și trucuri

Plantele puternice se descurcă mai bine cu dăunătorii decât cu bolnavii. Oferiți soarelui cu ochi negri niște așchii de corn (6,39 EUR la Amazon *) pentru a îmbunătăți sănătatea solului. Acest lucru întărește planta cățărătoare și nu este stresat prea mult de păduchi și acarieni.