Lăbuțuri albe găsite în ghiveciul de flori - cum să scapi de ele

Măsuri de control

Dacă o plantă container are grijă, aceasta poate fi o indicație a unei infestări cu larve. Lăbuțurile albe mănâncă rădăcinile plantelor vii și nu doar pe câmp. Dacă descoperiți o infestare, sunt recomandabile următoarele măsuri de control:

  • Colectare manuală
  • Spălați-vă
  • Plutește prin umed
  • Nematode

citește și

  • Cum să lupți cu mărunțișurile albe cu usturoi
  • Ar trebui să te lupți cu grăsimi de trandafir?
  • Recunoașteți și luptați împotriva problemelor de bug-uri din iunie

Colectare manuală

Cea mai evidentă și directă metodă este colectarea manuală. Pentru a face acest lucru, slăbiți rădăcina din găleată, scuturați cu grijă solul și citiți larvele cât mai bine posibil. Datorită culorii lor alb-gălbuie-crem și a dimensiunii lor de aproximativ 5-7 centimetri, pot fi recunoscute cu ușurință și pe pământul întunecat.

Problema cu metoda este că este puțin plictisitoare. Pe de altă parte, cu greu veți descoperi toate gruburile. În plus, nu este bine pentru plantele cu rădăcini dense care nu pot fi pătrunse de degete.

Spălați-vă

În special cu rădăcini dense, puteți încerca să spălați dăunătorii cu un jet puternic de apă. Desigur, rădăcinile trebuie să fie suficient de robuste pentru a nu fi deteriorate. Dar chiar și cu această metodă, unele larve pot trece prin plasă sau pot ieși din vedere odată cu curgerea apei, astfel încât să ajungă la răutate la câțiva metri.

Plutește prin umed

La fel ca viermii de pământ, larvele sunt conduse la suprafața pământului atunci când plouă. Puteți profita de acest obicei. Puneți rădăcina plantei de containere într-o baie de scufundare și așteptați să apară animalele la suprafață. Apoi le puteți colecta acolo. Dar nici această metodă nu pretinde a fi complet eliminată.

Nematode

O variantă destul de eficientă și biologică este controlul prin nematode prădătoare. Anumiți viermi rotunzi din genul prădător Heterorhabditis utilizează larve de dăunători, cum ar fi mai, iunie și gândaci de grădină, precum și gărgărițe negre ca gazde și îi omoară în acest proces. Puteți achiziționa nematode potrivite în magazinele de grădină sau pe Internet. Animalele închise în granule de lut pot fi pur și simplu scoase cu apa de irigare.

Măsuri preventive

Transferați periodic

Grubs ca teren solid. De aceea, este important să mențineți solul liber și fără buruieni, ca în solul de grădină deschisă, cu plante în ghivece. Nu lăsați niciodată plante în ghiveci atât de mult timp încât bila de rădăcină să fie complet fermă și compactată. Asta nu este bine oricum pentru plantă.

Plasa insectelor când zboară gândaci

Pentru a păstra gândacii din mai, iunie și copacii din grădină să-și depună ouăle în ghivecele de flori, este recomandabil să puneți plase pentru insecte peste căzi în timpul orelor de zbor respective. Acest lucru nu consumă în mod deosebit timp și este necesar doar atunci când gândacii adulți zboară - și acest lucru se întâmplă doar la fiecare câțiva ani, în special cu gândacii din mai și iunie, și durează doar câteva săptămâni în mai și iunie.