Plantarea unui cireș - cele mai importante sfaturi de plantare

Ce cireși sunt potriviți în grădina de acasă?

Pentru cultivarea în grădina de acasă - în funcție de dimensiunea grădinii - se potrivesc cireșii sub formă de trunchiuri înalte, jumătăți de trunchiuri sau arbori de tufiș. Coloanele și fructele în formă pot fi cultivate și pe terase sau balcoane în jardiniere suficient de mari. Alegerea soiurilor este considerabilă atât pentru cireșe dulci, cât și pentru acre. Nu trebuie să vă lăsați ghidați doar de gustul fructului, ci mai ales de condițiile locale și climatice.

citește și

  • Cireșii îmbogățesc grădinile domestice
  • Cireșii necesită puțină întreținere
  • Afidele infestează cireșii

În ce locație prosperă cireșii?

Cireșii - în special cireșele acide - nu au cerințe mari asupra locației. Atâta timp cât zona de grădină este suficient de însorită și protejată și solul nu este prea greu sau prea umed, cireșii dulci și acriși plantați într-o manieră adecvată oferă randamente constant ridicate. Datorită înfloririi timpurii, cultivarea cireșelor dulci în locurile de îngheț târziu este posibilă doar într-o măsură limitată.

Când și cum plantați cireși?

Plantarea de toamnă este cea mai bună pentru vișinele dulci și acre. Cireșii tineri dezvoltă rădăcini de țesut rănit și fibre în cursul iernii la jumătatea anului, atâta timp cât nu există un grad de îngheț. În momentul în care încep să tragă, ele sunt, prin urmare, parțial înrădăcinate și își pot începe imediat absorbția normală de apă și nutrienți. Plantarea nu se face înainte de mijlocul lunii octombrie.

Cum propagați cireșii?

Fiecare cireș este format din cel puțin două părți de plante: o parte de rădăcină (baza) și o parte de germeni (orezul nobil). Înmulțirea are loc prin altoirea orezului nobil pe bază. În acest fel, varietatea orezului nobil trăiește în noul cireș. În principiu, este posibil să crească un cireș dintr-o groapă de cireșe. Cu toate acestea, rămâne nesigur ce fructe sau dacă va da roade deloc. Prin urmare, în pomicultură se evită riscul reproducerii sexuale și se propagă vegetativ prin altoire.

Multe flori înseamnă multe fructe?

Cireșul dulce începe să înflorească de la mijlocul lunii aprilie, iar cireșul de la sfârșitul lunii aprilie / începutul lunii mai. În general, numeroasele flori promit un randament bun. Cu toate acestea, floarea trebuie mai întâi fertilizată pentru ca aceasta să se transforme într-o cireșă. Majoritatea cireșelor acide sunt autofertile, cireșele dulci au nevoie de obicei de un cireș polenizator adecvat din apropiere care înflorește în același timp.

Sfaturi și trucuri

O măsură importantă de îngrijire a cireșilor este tăierea regulată. Acest lucru nu numai că menține coroana în formă, ci și promovează înflorirea și randamentul.

Fruct pitic Cireș acri Piemont, într-o oală de 28 cm 39,99 EUR Cumpărați de la Pötschke