Uscarea eucaliptului - cum să procedați pas cu pas

Cum se usucă eucaliptul - instrucțiuni pas cu pas

O notă în avans: Dacă doriți să utilizați eucaliptul uscat în bucătărie, ar trebui să-l uscați proaspăt. Pe de altă parte, puteți aștepta un timp înainte de uscare cu conștiința curată, dacă planta va trăi mai târziu ca un buchet uscat sau dacă va fi transformată într-un buchet uscat. Eucaliptul este o plantă extrem de ușor de întreținut, care poate fi păstrată într-o vază pentru o perioadă relativ lungă de timp și nu pierde aproape nimic din intensitatea culorii. Aceasta înseamnă că vă puteți bucura în continuare de vederea proaspătă puțin înainte de a începe să vă uscați.

citește și

 • Uscarea calabelor - instrucțiuni și sfaturi practice
 • Uscarea semințelor de chili - instrucțiuni și sfaturi practice
 • Uscarea ruculei - metoda potrivită și sfaturi practice

Procedați după cum urmează la uscare:

 1. Luați eucaliptul și tăiați ramurile astfel încât să îndepărtați capetele umede.
 2. Apoi puneți crenguțele într-un recipient mic, fără apă.
 3. Aduceți borcanul cu eucaliptul într-un loc uscat și întunecat (umbros). De exemplu, este posibilă o mansardă sau o pivniță.
 4. Uscarea poate dura câteva zile sau chiar săptămâni. Este important să începeți procesarea ulterioară numai atunci când eucaliptul nu mai are umiditate reziduală.

Sfaturi:

 • Nu expuneți niciodată ramurile cu frunzele de eucalipt la soare. Radiația asigură doar pierderea uleiurilor esențiale.
 • Nu trebuie neapărat să puneți crenguțele într-un recipient pentru a le usca, le puteți lega strâns cu inele de cauciuc și le puteți închide - din nou într-un loc uscat și întunecat.

Continuați să utilizați eucaliptul uscat

Dacă doriți să folosiți frunzele uscate de eucalipt ca ingredient în bucătărie (de exemplu pentru ceaiuri sau ca condiment special), le puteți lăsa sub formă de frunze sau le puteți tăia în bucăți mici. Cel mai bine este să păstrați eucaliptul în borcane cu șurub.

Dacă te străduiești să creezi obiecte decorative șic din ramurile uscate de eucalipt, ai mâna liberă. Fii creativ! Ideile grozave sunt un buchet modern uscat sau un buchet mic, cu capul în jos, care reîmprospătează aerul și arată atractiv.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

 • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
 • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală