Combaterea acarienilor din iarbă - astfel scapi de insectele mușcătoare

Profil scurt al acarianului de iarbă

Pentru a controla cu succes dăunătorii, este întotdeauna util să le cunoașteți obiceiurile și preferințele stilului lor de viață. Prin urmare, mai jos este o scurtă prezentare generală a aspectului și comportamentului acarianului de iarbă.

 • aparțin arahnidelor
 • cunoscut și sub denumirea de acarian de iarbă de toamnă, acarian de toamnă, păduch de iarbă sau acarian de recoltă
 • au o dimensiune de numai 0,2 până la 0,3 mm

citește și

 • Combate mucegaiul biologic cu coada calului
 • Controlează biologic omizi de roșii
 • Identificați gărgărițele și luptați biologic

Unde trăiesc acarienii de iarbă?

Acarienii din iarbă rămân de obicei pe sol. În căutarea unei gazde potrivite, ei se ascund pe vârfurile firelor de iarbă. Dacă o ființă vie rătăcește, în funcție de mărimea lor, cade sau se lipesc de blană sau piele. Acarienii de iarbă preferă climatul uscat și temperaturile calde. Prin urmare, apariția este deosebit de mare în sezonul cald.

Identificați acarienii de iarbă

Doriți să verificați dacă există acarieni de iarbă în peluza dvs.? Există un truc simplu pentru a face acest lucru:

 1. Într-o zi însorită, așezați pe gazon o bucată de hârtie neagră sau o bucată întunecată de folie.
 2. Asteapta cateva minute.
 3. Verificați hârtia sau folia pentru animale mici roșii.

Dar cum funcționează această aplicație? Foarte simplu: hârtia neagră se încălzește la soare din cauza culorii. Deoarece acarienii din iarbă adoră căldura, se târăsc de pe firele de iarbă pe hârtie.

De altfel, acarienii din iarbă nu colonizează întreaga zonă a gazonului. De cele mai multe ori formează colonii neuniforme care apar sporadic în grădină. Așadar, folosiți trucul descris mai sus în mai multe locuri.

Acarienii de iarbă sunt periculoși?

Animalele adulte nu prezintă pericol. Au ajuns deja la ultimul stadiu al vieții și își petrec mai ales existența sub pământ. Larvele acarienilor de iarbă, pe de altă parte, provoacă înțepături dureroase. Cu toate acestea, spre deosebire de căpușe sau țânțari, nu suge sânge. Prin urmare, nu transmit boli. Cu toate acestea, se hrănesc cu bucăți mici de piele pe care le răstoarnă de pe epidermă cu părțile bucale. Procedând astfel, secretă o secreție de salivă corozivă. Apoi se despart de gazda lor și se maturizează în animale adulte.

Simptomele unei intepaturi

 • mâncărime
 • Durere (apare după o întârziere, de obicei după 24 de ore)
 • Roşeaţă
 • Wheals
 • adesea pe inghină, gleznă sau în golul genunchiului
 • mai mult decât o simplă înjunghiere
 • Reclamațiile durează până la două săptămâni
 • reacții alergice posibile

Ce promite alinarea?

Deși mușcăturile de acarieni din iarbă sunt adesea foarte mâncărime, ar trebui să evitați zgârierea zonelor. Acest lucru a crescut doar riscul ca puncțiile mici să fie infectate. Un gel de răcire de la farmacie vă poate ajuta să reduceți puțin mâncărimea. Dacă cererea rămâne nereușită, cel mai bine este să consultați un medic. Vor prescrie un unguent care conține cortizon.

Cine este în pericol?

Din păcate, nimeni nu este ferit de acarienii ierbii. Dimensiunea gazdei nu contează în selecție. Acarienii din iarbă pot pătrunde chiar în blana groasă de animal.

Scapă de acarienii ierbii

Îngrijirea gazonului

Vara, este indicat să stropiți gazonul în mod regulat. Deoarece acarienii din iarbă evită umezeala, aceștia caută un habitat diferit atunci când iarba este prea umedă. În plus, animalele nu se cuibăresc doar pe tulpini proaspete. Tunderea care are loc atunci când tunderea este, de asemenea, o zonă binevenită. Prin urmare, aruncați deșeurile în afara grădinii dvs. Vă rugăm să rețineți, totuși, că compostați tăieturile în mod legal.

Dacă acarienii de iarbă întâmpină condiții nefavorabile la suprafața pământului, uneori se ascund în straturile inferioare ale pământului. Ei pătrund până la un metru adânc în pământ. De îndată ce situația de pe suprafața pământului se îmbunătățește, acestea vor reapărea. Puteți preveni acest lucru deranjând dăunătorii din retragerea lor. Îndepărtați bine mușchiul și scarificați-vă grădina.

Alte mijloace

În plus, două remedii casnice s-au dovedit eficiente pentru combaterea acarienilor din iarbă:

 • Ulei de neem
 • și pulbere kieselguhr

ajuta la alungarea populației. Turnați agentul pe care îl alegeți pe zonele afectate din gazon. Le puteți găsi cu trucul explicat mai sus.