Protejați roșiile de ploaie - aceste opțiuni există

Protecție finală împotriva ploii: cultivarea roșiilor în seră

Cultivarea roșiilor într-o seră oferă condiții ideale în care este disponibil spațiu. Chiar dacă bugetul pentru grădina hobby-ului este redus, proiectul poate fi implementat. Cu puțină abilitate manuală, puteți construi rapid dvs. o seră. Comerțul specializat oferă sere gata făcute (34,95 € la Amazon *) în numeroase dimensiuni și forme.

citește și

  • În acest fel, roșiile nu apar
  • Poinsettias nu tolerează înghețul
  • Guler verde în roșii - toate cauzele - prevenire eficientă

Indispensabil în aer liber: casa de tomate

În pat, roșiile cultivate de sine sunt neajutorați la mila condițiilor meteorologice nefavorabile. Fără un strat de ploaie, în special, devastatorul târziu are o treabă ușoară. Dacă vă protejați plantele de picăturile de ploaie cu un acoperiș de roșii pe care l-ați instalat singur, șansele unei recolte bogate se îmbunătățesc imediat. Casa de tomate ar trebui să aibă aceste proprietăți:

  • Înălțime 150 - 200 centimetri
  • Adâncimea de cel puțin 60 de centimetri
  • folie de seră armată cu țesături (8,99 € la Amazon *)
  • o parte se deschide în direcția principală a vântului
  • Poate fi închis cu fermoar în ploaie
  • o fereastră laterală suplimentară

Lățimea depinde de numărul dorit de plante. În mod ideal, casa de tomate are un acoperiș ușor înclinat, astfel încât să nu se adune apă de ploaie aici.

Capacele pentru roșii protejează exemplarele individuale

O seră sau un acoperiș de roșii nu sunt întotdeauna utile. Puteți proteja cu ușurință plantele individuale de roșii de ploaie cu o acoperire specială pentru roșii. Clima cu efect de seră este simulată sub un film perforat. Dacă înfășurați gluga în zilele însorite, bondarii și albinele pot ajunge cu ușurință la flori pentru polenizare.

Favorizați produsele cu inele de distanțare integrate și protejați plantele de putrezire în același timp. Filmul nu poate ajunge la frunze și flori, chiar și atunci când bate vântul.

Sfaturi și trucuri

Grădinarii amatori de cunoștințe răspândesc un strat de mulci din paie, tăieturi de iarbă și lăstari laterali ciupiți, astfel încât apa de ploaie pulverizată să nu ajungă la plantele de tomate. În plus, frunzele inferioare sunt îndepărtate până la o înălțime de 40 de centimetri.