Hibernează floarea minune - așa trece prin frig în siguranță

Nu dezgropați tuberculii prea repede - Iată cum să faceți acest lucru bine

La sfârșitul perioadei de înflorire, floarea minune este departe de a se odihni. Acum ar dori să mute nutrienții rămași din frunze în tubercul ca rezervă energetică pentru sezonul următor. Nu dezgropați tuberculii până când frunzele nu s-au îngălbenit complet. Dacă temperaturile scad în mod regulat sub 10 grade Celsius noaptea, dezgropați tuberculii și tăiați lăstarii și rădăcinile.

citește și

  • Este atât de ușor să iernăm floarea minune japoneză
  • Cum să plantați corect floarea minune
  • În ce locație floarea minune își desfășoară festivalul înfloririi?

Așadar, floarea minune trece prin sezonul rece în siguranță

Tot ce trebuie să faceți este să atingeți solul de pe tuberculii dezgropați, deoarece un cap de duș ar putea cauza putrezirea. Cum să iernăm în mod corespunzător plantele:

  • Cartierele de iarnă sunt întunecate, cu temperaturi cuprinse între 5 și maximum 10 grade Celsius
  • Așezați bulbii miraculoși de flori unul lângă celălalt pe o rețea sau un raft de lemn
  • Puteți alege să îl puneți într-o cutie în nisip, rumeguș sau praf de turbă

Până la începutul sezonului de plantare, rotiți tuberculii la fiecare 2 săptămâni și verificați dacă epidermul nu prezintă putregai sau dăunători. Dacă aerul din cameră este foarte uscat, pulverizați plantele puțin cu apă moale din când în când pentru a preveni uscarea lor.

sfaturi

O floare minune îngrijită cu dragoste dezvoltă un sistem puternic de rădăcini pe parcursul sezonului. Prin urmare, ar trebui să plantați mai întâi tuberculii într-o oală cu mai multe deschideri în partea de jos sau într-un coș de plante (14,11 euro pe Amazon *), așa cum este utilizat pentru plantele de iaz. Abia atunci plantați floarea minune în pat de la mijlocul lunii mai. Acest truc ușurează săpătura toamnei.