Propagarea murelor - aveți aceste opțiuni

Aveți grijă cu murele sălbatice

Datorită răspândirii rapide și a fructelor aromate, unii grădinari hobby sunt tentați să planteze plante de mure sălbatice pe zonele adecvate din grădină. Cu toate acestea, ar trebui să vă gândiți de două ori la un astfel de proiect. Odată ce rădăcinile plantelor de mure sălbatice au crescut prin sol într-o locație timp de unul sau doi ani, îndepărtarea ulterioară este posibilă numai cu un efort relativ mare. Deoarece murele sălbatice se înmulțesc de la sine prin rădăcini și prin plopi, delimitarea obișnuită a bambusului cu bare sau borduri nu ar avea succes.

citește și

  • Locația ideală pentru murele din grădină
  • Timpul de coacere a murelor din grădină
  • Transplantați corect mure

Propagați soiurile de randament de mure în grădină

Soiurile de mure crescute pentru grădină se înmulțesc de obicei cu mult mai puțin puternic decât rudele lor sălbatice. Cu toate acestea, uneori poate duce la formarea de alunecări subterane care, dacă este necesar, pot fi smulse cu rădăcini suficiente și replantate în altă locație. Următoarele tipuri de propagare sunt disponibile pentru mure:

  • semănat
  • Mossing
  • Butași
  • Sinker

În principiu, însămânțarea și mușchiul sunt posibile și în cazul murelor, dar nu au nicio importanță practică datorită efortului și timpului necesar.

Înmulțirea prin butași

Dacă doriți să înmulțiți mure din butași, acest lucru are avantajul că planta tânără înrădăcinată are deja o anumită dimensiune și, prin urmare, poate oferi un randament mai rapid. Ramurile anuale ale plantei de mure sunt utilizate în mod ideal pentru aceasta. Dar puteți folosi și lansetele recoltate, pe care oricum le-ați tăiat lângă pământ. Împărțiți bețele de mur astfel încât să existe întotdeauna trei până la patru perechi de frunze pe fiecare bucată. Apoi scoateți cele două funduri și introduceți butașii adânc într-un mediu de creștere slab. (9,05 € la Amazon *) Mai întâi puteți pune mai multe butași într-o oală, pe care ar trebui să le păstrați umed uniform. În anul următor, plantele tinere de mure sunt separate și plantate în aer liber toamna.

Propagați murele coborând

O metodă de propagare a murelor cu puțin efort este formarea de afundare.În acest scop, în mod ideal, în aprilie, gâdilele lungi ale plantei de mure sunt presate la sol cu ​​aproximativ 30 până la 50 de centimetri sub vârful lăstarului și cântărite cu niște pământ și o piatră sau o bucată de lemn. Aceste scufundări ar trebui apoi să dezvolte rădăcinile până toamna și pot fi astfel separate de planta mamă.

Sfaturi și trucuri

Rețineți că propagarea soiurilor protejate de la comercianții cu amănuntul specializați este permisă numai pentru uz personal.