Plantarea de afine - toate informațiile dintr-o privire

Ce locație preferă merisoarele?

La fel ca aproape toți pomii fructiferi, merisorul are nevoie și de o locație cât mai însorită posibil. De regulă, cu cât planta este mai însorită, cu atât va produce mai multe fructe.

citește și

  • Afinele sunt, de asemenea, foarte sănătoase pentru câini
  • Merisoare - boabele sănătoase din America de Nord
  • Puteți mânca afine crude?

Cum ar trebui să fie solul?

Solul trebuie să fie cât mai umed, bogat în humus și acid - posibil, la urma urmei, este o plantă de erică. Dacă solul din grădina dvs. nu îndeplinește aceste cerințe, puteți remedia acest lucru adăugând o mulțime de sol de rododendron. Cu toate acestea, solul nu ar trebui să fie prea hrănitor, deoarece merisoarele nu vor dezvolta altfel sau doar câteva flori și, prin urmare, nu vor produce fructe. Nici afinei nu-i plac solurile calcaroase. Un sol turbos este cel mai bun, unde altfel nu va crește mult.

Cum și când este cel mai bun mod de a planta afine?

Timpul de plantare este din martie până în mai și din septembrie până la începutul lunii octombrie. Nu este necesară o săpătură aprofundată înainte de plantare. Este suficient să slăbiți puțin solul și să amestecați în compost copt. Săpați găuri de plantare de dimensiuni generoase și așezați plantele în ele. Mingea rădăcinii trebuie acoperită cu sol. Înainte de plantare, ar trebui să îndepărtați rădăcinile deteriorate cu un cuțit ascuțit.

Care este distanța ideală între plante individuale?

Merișorul este un târâtor care acoperă solul. Deci, ar trebui să plantați maximum șase plante pe metru pătrat. Plantele individuale au nevoie de o distanță de aproximativ o jumătate de metru una de alta.

Timp de înflorire / timp de recoltare

Florile alb-roz-roz apar din mai până în august. La fel ca fructele de pădure, ele sunt sensibile la îngheț. Boabele pot fi recoltate din octombrie. Boabele complet coapte au o piele roșie și o carne roșie constantă.

Pot răspândi afine?

Da, merisoarele se pot înmulți relativ ușor folosind butași. Pentru a face acest lucru, plantați lăstari anuali sau pereni într-o gaură de plantare adâncă de cinci până la opt centimetri și udați-o bine. Primele rădăcini ar trebui să se formeze în câteva săptămâni.

Vecini buni și răi

Afinele se armonizează minunat cu tufișurile de rododendron și afine, care au cerințe similare în ceea ce privește calitatea solului și cerințele de apă. Acești parteneri de plante protejează, de asemenea, arbustul de frig și deshidratare. Afinele sunt destul de sensibile la îngheț și, prin urmare, necesită o protecție adecvată.

Sfaturi și trucuri

Acoperiți solul în jurul tufișurilor de afine cu un strat gros de mulci din scoarță, mai ales iarna. Acest lucru protejează rădăcinile de îngheț și frig pe de o parte și asigură faptul că solul nu se usucă pe de altă parte.