Garoafele sunt rezistente? - Așa trec prin iarnă

Hibernează garoafele în mod corespunzător

Multe tipuri de garoafe, în special Karthäuselke foarte robust, sunt considerate extrem de rezistente. Aceste plante se dovedesc a fi rezistente la îngheț chiar și la temperaturi de aproximativ - 25 ° C și, prin urmare, sunt potrivite și pentru regiunile care sunt foarte reci în timpul iernii. Cu toate acestea, alte specii de Dianthus sunt mai sensibile și, prin urmare, ar trebui să fie prevăzute cu o protecție ușoară pentru iarnă. De exemplu, este logic să-l acoperiți cu lemn de perie (în special crenguțe de molid), deoarece acest lucru permite încă suficient aer și lumină pentru a ajunge la plante.

citește și

  • Hibernează garoafele fără probleme
  • Garoafe - flori luxuriante cu puțină grijă
  • Majoritatea plantelor carnivore nu sunt rezistente

Garoafele se micșorează adesea din cauza umezelii

Cu toate acestea, cea mai mare problemă cu cuișoarele nu este atât sensibilitatea lor la îngheț, cât mai degrabă sensibilitatea la umiditate. Mai presus de toate, garoafele de grădină și de pământ nu mor iarna din cauza frigului, ci pentru că este pur și simplu prea umed pentru ei și putrezesc. La urma urmei, acestea sunt plante care iubesc seceta. Deci, dacă doriți să vă aduceți garoafele cu succes în timpul iernii, ar trebui să încercați să evitați cât mai mult umezeala excesivă.

Hibernează cuișoare într-o oală

La fel ca rudele lor din grădină, garoafele din ghivece sunt în general rezistente și pot ierni în aer liber. Deoarece rădăcinile îngheață mai repede în ghivecele înguste, jardiniere ar trebui să fie protejate împotriva înghețului penetrant. Acest lucru se realizează prin plasarea găleată pe o placă din polistirol (25,90 EUR la Amazon *) și înfășurarea acesteia cu un material izolant, cum ar fi un covor de bast. În plus, garoafele de ghiveci au, de asemenea - sau mai ales - problema umidității: pe de o parte, plantele trebuie udate în zilele fără îngheț pentru a nu se usca - pe de altă parte, umiditatea duce și la putrezirea rădăcinilor și, astfel, la moartea plantei.

sfaturi

De fapt, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la iernare sau nu: pur și simplu lăsați ultimele flori pe plantă și, în cele din urmă, fie colectați semințele coapte (și semănați-le primăvara), fie așteptați să aibă loc semănatul. În acest sens, garoafele sunt foarte fiabile.