Propagarea poinsettiei - acesta este cel mai simplu mod de a face acest lucru

Tăiați mai multe butași

Pentru a propaga o poinsettia, tăiați butași. Înmulțirea poinsettias din semințe nu funcționează de obicei deoarece nu se formează semințe coapte în latitudinile noastre. Poinsettias sunt cultivate din semințe numai atunci când urmează să fie create noi soiuri.

citește și

  • Când trebuie să transferați o poinsettia?
  • Cum să salvați o poinsettie de la moarte
  • Cum să vara cu adevărat o poinsettia

Deoarece nu toate butașii vor răsări rădăcini, tăiați mai mulți lăstari decât aveți de fapt nevoie. Cel mai bun moment de propagare este primăvara după înflorire.

Puneți capetele inferioare ale lăstarilor tăiați în apă fierbinte pentru o perioadă scurtă de timp. Aceasta închide interfețele, iar sucul de lapte nu mai poate scăpa. Dacă capetele nu sunt închise, butașii sângerează și se usucă.

Așezați butașii corect

  • Pregătiți oale cu pământ de ghiveci
  • Îndepărtați frunzele de butași din partea de jos
  • Înjumătățiți frunzele superioare dacă este necesar
  • Periați capetele cu pulbere de rădăcină
  • Păstrați substratul umed, dar nu prea umed
  • eventual acoperiți cu folie de plastic
  • Așezați ghivecele într-un loc cald și luminos

Trebuie să tăiați frunzele superioare în jumătate numai dacă sunt foarte mari. În caz contrar, prea multă apă se va evapora din frunză și se va usca.

Locația potrivită pentru butași

Așezați vasele cu butașii de poinsettia într-un loc cald și luminos. Temperaturile de la 20 de grade sunt ideale. Evitați lumina directă a soarelui, deoarece lăstarii se usucă rapid.

Mențineți butași până când sunt înrădăcinați

Păstrați solul bine umed, dar asigurați-vă că nu pot apărea apariții de apă. Dacă ați acoperit vasele cu folie, ar trebui să le ventilați în mod regulat, astfel încât butașii să nu devină mucegăiți.

De îndată ce poinsettia a răsărit din nou, știți dacă reproducerea a funcționat. Plantați butașii în ghivece mai mari atunci când au dezvoltat cel puțin două perechi de frunze.

Îndepărtați poinsettia

Poinsettia poate fi propagată și prin decojire. Pentru a face acest lucru, o pană este tăiată într-o lovitură puternică. În această pană puneți o tăietură pe care o tăiați diagonal în partea de jos și o tratați cu căldură.

Înfășurați zona cu hârtie creponată sau alt material absorbant și mențineți-o bine umedă.

Aduceți ramuri de poinsettia să înflorească

Pentru ca noile poinsetii să devină roșii, trebuie mai întâi să le puneți în întuneric timp de câteva săptămâni. Poinsettia este o plantă de o zi scurtă care își dezvoltă bracteele colorate numai după o fază întunecată.

Plantele au nevoie de o locație timp de șase până la opt săptămâni în care primesc mai puțin de unsprezece până la douăsprezece ore de lumină.

sfaturi

Pentru ca plantele tinere să se ramifice mai bine, tăiați-le mai des. Apoi plantele devin mai tulburi și dezvoltă mai mulți lăstari cu bractee colorate.