Bolile trandafirilor - ce indică frunzele ondulate?

Cum recunosc o infestare cu viespea petală de trandafir?

Dacă viespa parazită este infectată, daunele, petalele de trandafir puternic rulate tubular, apar de obicei în lunile mai și iunie. De asemenea, frunzele devin galbene pe parcursul verii și, în cele din urmă, cad. Curbarea tipică a frunzelor este cauzată de fluturașul care depune ouă: insecta depune în jur de două până la trei ouă pe marginea fiecărei frunze și se lipeste în cele din urmă în vena frunzei principale din mijloc. Această cusătură provoacă ondularea. În acest fel, mușchiul realizează că descendenții săi - cu până la nouă milimetri lungime, larvele verzui - sunt protejați în mod optim. În cele din urmă, toamna, larvele se retrag în pământ pentru a pupa în lunile de iarnă. În anul următor, noi insecte s-au dezvoltat din acesta și au atacat din nou trandafirul.

citește și

  • Viespea petalelor de trandafir - recunoașteți, controlați, preveniți
  • Frunzele galbene de pe trandafir indică lipsa nutrienților
  • Bolile trandafirilor: preveniți-le la timp la începutul primăverii

Cum pot lupta eficient împotriva dăunătorilor?

Din acest motiv, controlul eficient al viespei frunzelor înseamnă că nu numai trandafirul în sine, ci și solul care îl înconjoară este lucrat temeinic - în acest fel ucizi orice larve care ar putea fi prezente și astfel te asiguri că infestarea nu mai poate apărea în anul următor. În plus, de la începutul lunii mai ar trebui să verificați bine petalele de trandafir pentru primele semne și să colectați imediat frunzele infectate. Cu toate acestea, dacă infestarea este foarte pronunțată, în multe cazuri doar un produs fitosanitar vă va ajuta. La sfârșitul iernii - adică în jurul lunii februarie, dacă pământul nu mai este înghețat în acest moment, ar trebui să lucrați pământul în jurul trandafirului cu o sapă sau similar pentru a perturba pupația animalelor.

sfaturi

Nu aruncați niciodată material vegetal bolnav tăiat sau colectat pe compost - în acest fel, acesta se dezvoltă nu numai într-un îngrășământ bun, ci și într-un teren de reproducere pentru numeroase noi infecții. Larvele viespei petale de trandafir iernează, de asemenea, în împrejurimile confortabile ale unei grămezi de compost.