Tăierea chiparului în formă - când, cât și cât de des?

Tăiați chiparoșii în forme specifice

Dacă doriți să tăiați în formă un chiparos care crește deja în grădină, trebuie să aveți răbdare. Durează cel puțin doi ani până se formează o minge rotundă. Forma norului este puțin mai rapidă. În cazul formelor deosebit de complexe, trebuie să vă așteptați să dureze mulți ani înainte ca chiparosul să atingă forma dorită.

citește și

  • Tăierea abilă a arțarului sferic în formă - sfaturi pentru tăierea topiară
  • Sfaturi importante pentru tăierea chiparosilor
  • Tăierea tuja în formă - sfaturi și trucuri

Desigur, puteți alege și alte forme. Faceți doar un șablon pe care îl puteți tăia. Cu forme rotunde, ochiurile de sârmă pe care le atașați peste vârful copacului sunt o modalitate excelentă de a forma chiparosul în forma dorită.

Cât de des trebuie să faci un topiar?

Tăiați cu atenție chiparoșii mai în vârstă. Topiarul ar trebui să fie realizat în mai multe etape, astfel încât să nu trebuie să luați prea mult simultan.

Tunderea principală se face primăvara înainte de lăstarii chiparosului. O a doua formă tăiată se face după sfârșitul fazei de creștere în august.

Puteți elimina ramurile proeminente în orice moment. Aveți grijă să nu deteriorați deșeurile de lemn atunci când tăiați.

Tăiați chiparosul ca un bonsai

Chiparii pot fi, de asemenea, tăiați foarte bine ca bonsai. Orele pentru topiar sunt, de asemenea, în primăvară și din august.

De asemenea, îl puteți conecta pentru a obține un chiparos în forma de bonsai dorită. Firele nu trebuie înfășurate prea strâns, dar nici prea slab. Acestea trebuie îndepărtate cel târziu în aprilie, astfel încât să nu se taie în ramuri.

În plus, pentru a menține copacul mic, trebuie să tăiați rădăcinile la intervale regulate ori de câte ori transplantați chiparosul.

sfaturi

Chiparii în anumite forme, cum ar fi sferele, pătratele sau norii, pot fi cumpărați gata făcute de la magazinele de grădină. Trebuie doar să tăiați acești copaci în mod regulat, astfel încât topiarul să fie reținut.