Calathea lasă frunzele să atârne - ce nu este în regulă? (Marja coșului)

De ce frunzele Calathea cad?

Calathea este o plantă de apartament foarte solicitantă. Multe specii sunt cultivate în principal din cauza frunzelor frumos modelate. Cu toate acestea, frumusețea suferă rapid când frunzele cad, decolorează sau se îndoaie.

citește și

  • Frunze galbene pe Calathea din cauza supra-fertilizării
  • Cauzele frunzelor maronii de calathea
  • De ce frunzele calathea se curbează?

Motivele frunzelor căzute ale Calathea sunt variate. Cauzele posibile sunt:

  • Proiecte
  • locație prea însorită
  • umiditate prea mică
  • Deteriorarea rădăcinilor cauzată de apariția apei
  • loc prea răcoros

O locație favorabilă pentru coșul marante

În ceea ce privește locația, Calathea este deosebit de solicitantă. Nu-i place soarele direct și umiditatea nu trebuie să fie prea scăzută. Nici nu iubește picioarele reci.

O problemă foarte mare cu îngrijirea Calathea este să găsești o locație care să nu atragă niciun tiraj. Marja coșului nu tolerează curenții de aer. Ea răspunde agățând frunzele.

Căutați o locație care este ferită de curenți și nu este direct însorită. Puteți păstra chiar calathea într-un loc prea întunecat pentru majoritatea plantelor de casă. Vara, temperaturile ar trebui să fie întotdeauna între 20 și 25 de grade. Iarna nu trebuie să scadă sub 18 grade.

Udarea corectă a Calathea!

Calathea este, de asemenea, zgârcit atunci când udă. Nu-i place apei, dar nici nu suportă seceta completă. Îi place cel mai mult când balotul este întotdeauna ușor umed.

Umiditatea trebuie să fie relativ ridicată. Aceasta este adesea o problemă, în special iarna, care poate fi rezolvată prin instalarea bolurilor de apă și pulverizarea frecventă a frunzelor.

Apa care conține calciu este dăunătoare și poate provoca, de asemenea, frunzele. Folosiți apa de ploaie ori de câte ori este posibil.

sfaturi

Dacă frunzele Calathea devin galbene, acesta este un semn de fertilizare excesivă. Apoi, ar trebui să repotați coșurile imediat și să limitați cantitatea de îngrășământ în viitor. Nu le fertilizați deloc timp de câteva săptămâni după transplant.