Mesteacăn - cunoașteți și tratați bolile

Boli tipice ale mesteacănului

Majoritatea mesteacanilor sunt susceptibili la atacul fungic. Infestarea cu mușchi și dăunătorii, cum ar fi păsările înaripate și afidele, sunt, de asemenea, o problemă mai mare pentru copacii pitorești. În majoritatea cazurilor, însă, nu este nevoie să interveniți în calitate de proprietar de grădină. Utilizarea unui pesticid în caz de infestare cu ciuperci sau dăunători este recomandabilă și necesară numai în cazuri rare și extrem de pronunțate.

citește și

  • Propagarea mesteacănului - trei moduri de a-ți obține propriul mesteacăn
  • Mesteacanul dintr-un profil - tot ce trebuie să știți dintr-o privire
  • Tăierea mesteacănului - instrucțiuni pentru tăierea corectă

Cea mai periculoasă boală: antracnoza

Primele simptome sunt florile și frunzele ofilitoare. În acest proces, copacii pot muri. Există doar opțiuni limitate disponibile pentru a lupta pe cont propriu, în principal tăierea lăstarilor afectați, cu cât mai devreme și mai generoasă, cu atât mai bine. Alte boli ale mesteacănului includ rugina și făinarea. Cu toate acestea, fac rău mic și nu necesită nicio intervenție.

Aparițiile morții la baza mesteacănului

Din ce în ce mai des, mesteacanii nativi prezintă o descărcare ciudată neagră pe trunchi, care ulterior se transformă într-o crustă negricioasă. Aceste semne vizuale vizibile duc de obicei la o scădere generală a vitalității arborelui. Urmează semnele morții în coroană. Dacă nu doriți să lăsați mărețul mesteacăn să moară, ar trebui să acționați atunci când apar pete negre. În majoritatea cazurilor ajută la verificarea condițiilor site-ului. În general, este important să urmăriți cursul, mai ales dacă arborele pe moarte poate deveni un pericol pentru trafic sau siguranță.

Salvați mesteacănul, îmbunătățiți locația

Dacă mesteacanul dvs. prezintă simptome de boală, cum ar fi pete negre, se sugerează o optimizare a locației. Desigur, nu puteți muta copacul adult. Cu toate acestea, vremea nefavorabilă joacă de obicei un rol decisiv. Dacă condițiile sunt fie prea umede, fie prea uscate, pot apărea probleme de urmărire, cum ar fi putrezirea. Dacă arborele flămând de lumină nu are suficient soare, s-ar putea să puteți interveni.

În caz de urgență, inițiați o anchetă expertă

Dacă doriți să fiți în siguranță cu copaci deosebit de mari și simptome inexplicabile, puteți examina un copac de către un specialist. Biroul responsabil de zona verde are adresele necesare sau efectuează analizele în sine.