Chanterelles în creștere - cum să le crești

O ciupercă importantă comestibilă

Mai ales toamna, galbenele sunt o ciupercă comestibilă, care este o parte indispensabilă a multor meniuri de restaurante și rețete regionale. În vremurile anterioare, era mai degrabă o mâncare pentru oamenii săraci, astăzi bucătari de top creează în mod constant noi rețete gourmet cu galbenele. Numărul mare de galbenele de pe piață sugerează cultivarea pe scară largă, dar, în realitate, ciupercile, cunoscute și sub numele de galbenele, provin toate din coșurile de colectare a culesorilor harnici. Multe ciuperci disponibile în această țară provin inițial din pădurile unor țări precum:

  • Ungaria
  • Lituania
  • Bielorusia

citește și

  • Cultivați-vă chanterele cu multă răbdare
  • Sezonul limitat al chanterelelor
  • Cum să păstrați galbenele - cele mai bune sfaturi și trucuri

Dificultățile în creșterea chanterelelor

Fiind o ciupercă tipică de pădure, chanterelle este atât de dificil de cultivat, deoarece, conform sistemului micorizei, trăiește într-o simbioză cu sistemele radiculare ale diferitelor specii de arbori. În timp ce ciuperca îmbunătățește capacitatea rădăcinilor de a absorbi apa, sistemul rădăcinii îi furnizează energie vitală care altfel i s-ar nega din cauza deficitului său de clorofilă și a lipsei de enzime. Pentru a crește chanterelles pe propria proprietate, este, prin urmare, necesar să cunoașteți acești factori relevanți pentru creșterea acestor ciuperci fascinante.

Gazdele chanterellei

Chanterelles apar de obicei numai în soluri ușoare de pădure fără o vegetație densă cu arbuști și ierburi. Se găsesc adesea în locuri cu mușchi, cu umiditate crescută în mod natural a solului. Rădăcinile:

  • Molid
  • brad
  • maxilar
  • Fag european

Pregătiți solul potrivit

Solul mlaștinos și ușor acid este o cerință de bază pentru așezarea cu succes a galvanelor. Deoarece creșterea ciupercilor este inevitabil legată de sistemele radiculare ale copacilor, cultivarea poate avea loc numai la marginea pădurii, direct în pădure sau într-o plantație de copaci. Deoarece alunecătorii de rădăcini aproape de sol sunt necesari pentru culturile fungice, ar trebui să selectați o locație suficient de umedă, cu puține stimulente pentru creșterea profundă a rădăcinilor pentru experimentele dvs.

Miceliul asigură continuitate

Colecționarii cu experiență de chanterelles nu numai că își amintesc locațiile promițătoare pentru sezonul următor. De asemenea, părăsesc miceliul ca bază rădăcină a ciupercilor, deoarece, în afară de sporii zburători, numai o nouă ciupercă se poate dezvolta din ea. Dacă găsiți astfel de micelii din galbenele în timp ce le colectați în pădure, puteți încerca transplantul lor ușor pe propria proprietate. Dar lăsați întotdeauna miceliul în locația actuală pentru a-l păstra în natură.

Sfaturi și trucuri

În cazul ciupercilor cultivate, cum ar fi ciupercile, baloții de paie sunt inoculați cu anumite cantități de miceliu sau spori pentru a localiza în mod specific ciupercile dorite pe respectivul substrat de creștere (9,05 € pe Amazon *). Chanterelles nu o fac atât de ușoară pentru păstrătorii lor. Cu toate acestea, sporii pot fi răspândiți pe rădăcinile de molid și pin cu apa de irigare. Ciupercile chanterelle pot crește dacă condițiile sunt adecvate.