Udarea florilor în conformitate cu calendarul lunar - toate informațiile

Cum se folosește un calendar lunar?

Conform calendarului lunar, există anumite zile în care plantele sunt deosebit de sete și în care absorb foarte bine apa. În alte momente, totuși, întinderea pentru udare le face mai mult rău.

citește și

  • Udarea florilor în conformitate cu calendarul lunar - există cu adevărat ceva?
  • Lupta buruienilor conform calendarului lunar
  • Calendarul lunar: plante în armonie cu luna

În calendarul lunar, aceste faze sunt identificate prin simboluri clare, care sunt adesea completate de explicații scurte. Deci, puteți vedea dintr-o privire când trebuie să udați plantele și când este mai bine să renunțați la această măsură de întreținere.

Udare și udare, susținută de lună

Următoarele sfaturi se aplică atât plantelor de grădină, cât și celor de casă, deoarece acestea din urmă beneficiază, de asemenea, de a fi alimentate cu apă, în special în zilele în care luna este favorabilă.

Ziua conform calendarului lunarsemne zodiacaleExplicaţie
Ziua aeruluiGemeni, Vărsător, BalanțăUdarea nu este bună pentru plantele de pe acestea.
Ziua apeiRac, Pești, ScorpionAfectează creșterea plantelor. De aceea sunt numite zile de frunze. În aceste zile ar trebui să utilizați de preferință vasul de udat.

Poziția lunii joacă și ea un rol?

În plus față de poziția lunii în semnele zodiacale, faza lunară este luată în considerare la aruncarea conform calendarului lunar.

Dintre:

  • Lună plină,
  • luna în scădere,
  • Lună nouă,
  • lună în creștere

Trece prin toate cele doisprezece semne într-o perioadă de patru săptămâni și rămâne în aceeași constelație pentru puțin peste două zile. Pentru a rătăci de la un filigran la altul, însoțitorul nostru cosmic are nevoie de aproximativ opt zile.

  • * Luna în creștere *, care reprezintă un nou început și o creștere bună, trece prin semnele zodiacale Capricorn, Vărsător, Pești, Berbec și Taur.
  • * Luna descendentă * rătăcește prin semnele Rac, Leu, Fecioară, Balanță și Scorpion. Reprezintă maturarea fructelor și recolta lor.

Cel mai bun moment pentru udarea plantelor într-o zi de apă în luna în creștere, când satelitul pământului ajunge la semnul zodiacal Pești. În acest moment, plantele pot depozita umiditatea deosebit de bine și pot profita din plin de această măsură de întreținere.

Luna descendentă din Rac sau Scorpion este, de asemenea, o zi cu apă. În acest moment, luna menține apa în pământ, astfel încât zona rădăcinii să fie bine alimentată.

Plantele însetate pot fi udate numai în zilele specificate în calendarul lunar?

Grădinarii care lucrează în armonie cu luna afirmă că este complet suficient să udăm plantele doar în zilele de apă. Apoi pur și simplu udați de mai multe ori pe zi sau scufundați plantele în ghivece într-un recipient umplut cu lichid până când nu mai cresc bule de aer.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că trebuie doar să ajungeți la udare atunci. Mai ales în zilele toride de vară, unele plante au nevoie de udare suplimentară între orele enumerate în calendarul lunar.

sfaturi

Ar trebui să vă obișnuiți încet plantele cu noul ritm de udare și nu brusc doar cu apă în zilele potrivite. În special, plantele care sunt foarte sensibile la îmbătrânirea apei și, în același timp, nu pot tolera seceta ar putea suferi din cauza schimbării foarte mari a apei.