Peach Red Haven - Cele mai importante informații despre soi

Fructe mijlocii, suculente

Red Haven a fost creat în jurul anului 1930 în Stația de Experimente Agricole din Michigan din South Haven. Soiul provine dintr-o încrucișare între „Hale Haven” și „Kalehaven” și este pe piață din 1940. Fructele de dimensiuni medii până la mari, cu carne galbenă cântăresc în jur de 120 de grame și au o formă mai rotunjită. Pulpa fermă medie este foarte suculentă, are o textură fină și are un gust ușor dulce și acru. Mai ales când este complet coaptă, carnea poate fi îndepărtată cu ușurință din piatră și nu se rumeneste. Piersicile Red Haven pot fi recoltate în jurul a cincea până la a șasea săptămână de piersici.

citește și

  • Peach Pilot oferă randamente foarte mari și regulate
  • Peach Suncrest - cel galben auriu
  • Peach Benedicte - dulce francez

Soi universal cu proprietăți bune de randament

Soiul a fost crescut în primul rând pentru randament și gust și mai puțin pentru frumusețe. Spre deosebire de piersica decorativă „Rubira”, florile în formă de clopot sunt destul de mici și inestetice. Cu toate acestea, ele nu tolerează înghețul și sunt autofertile. În ceea ce privește locația, Red Haven este destul de puțin exigent, dar o îngrijire bună este esențială pentru un randament bogat și regulat. Doar tăierea și subțierea regulată pot menține performanța acestui soi.

Tunderea piersicului

Dacă este posibil, piersicii ar trebui tăiați și diluați primăvara, cu puțin timp înainte ca florile să se spargă. Mai presus de toate, lăstarii din anul precedent poartă, lemn vechi, pe de altă parte, de obicei nu mai dă roade. Cum se procedează:

  • Lăsați trei până la patru lăstari principali puternici.
  • Scurtați sau eliminați cel puțin două treimi din lăstarii care au dat roade în anul precedent.
  • Îndepărtați lemnul nestructural.
  • Tăiați sau tăiați lăstarii greșiți de fructe.

Mama varietate de numeroase mutații

Până acum, unele mutații ale mugurilor sunt cunoscute de la Red Haven din SUA: Shoji (în comerț din 1955), Garnet Beauty (în comerț din 1958), Early Redhaven (în comerț din 1961). Red Haven este, de asemenea, soiul mamei lui Richhaven. Piersicile din soiul Red Haven nu sunt ideale doar ca fructe de masă, ci și ca conserve de fructe, adică pot fi prelucrate de minune în gemuri, jeleuri, sucuri, chutneys sau conserve.

Sfaturi și trucuri

Soiuri de piersici cu carne albă precum B. Pilotul este în general mai potrivit pentru cultivarea în grădinile germane, deoarece acestea sunt mai puțin sensibile la boli și condiții meteorologice. Cu toate acestea, Red Haven este o alternativă bună, dar este mai susceptibilă la creț.