Propagați Monstera prin ramuri - așa funcționează (frunza ferestrei)

Tăiați butașii capului și lăsați-i să se rădăcină - așa funcționează

Pentru ca tăierea capului să prindă rădăcini, un detaliu important este important atunci când vine vorba de tăiere. Următoarele instrucțiuni pas cu pas explică pe ce ar trebui să vă concentrați cu această variantă de propagare vegetativă:

  • Tăierea ideală are cel puțin 1 până la 2 frunze și 1 până la 2 rădăcini aeriene
  • Tăiați ramura la aproximativ 1 cm sub rădăcina aeriană primăvara
  • Lăsați tăietura să se usuce timp de 1 oră

citește și

  • Propagarea cu succes a Monstera - așa funcționează
  • Propagați Monstera deliciosa prin butași - așa funcționează
  • Tăiați abil Monstera - ceea ce puteți și nu puteți scurta

Puneți butașii împreună cu rădăcinile aeriene într-o oală mare de semințe umplută cu nisip de turbă sau substrat din fibră de cocos. Așezați-vă în scaunul ferestrei parțial umbrit și cald, mențineți solul în ghiveci continuu ușor umed, cu apă fără var. Oferiți un impuls suplimentar de înrădăcinare menținând tăierea sub un capac transparent în acest timp. O pungă de plastic, care este ținută departe de frunze de bețe de lemn ca distanțieri, este potrivită.

Tunderea și înrădăcinarea butașilor de trunchi - Cum să o faceți corect

Dacă o axă a tulpinii fără frunze rămâne după tăierea unei tăieri a capului, această parte a frunzei ferestrei poate fi folosită și ca tăiere. O tăiere vitală a tulpinii nu este încă lignificată și are mai mulți muguri de frunze latente care pot fi recunoscute ca puncte de vegetație pe axa tulpinii. Cum să procedați corect cu ramura:

  • Tăiați o tijă de tăiere drept deasupra și diagonala dedesubt pentru a marca polaritatea
  • Plantați cu tăietura înclinată cu fața în jos într-o oală cu sol slab, ușor acid
  • Udați în mod regulat cu apă moale într-un loc luminos, fără soare
  • Nu fertilizați planta în acest stadiu

Ca și în cazul tăierii capului, activați înrădăcinarea și înmugurirea cu un capac translucid. Sub, se dezvoltă un microclimat cald, umed, pe care frunza ferestrei îl apreciază și face un efort să crească în consecință. Pentru a preveni formarea mucegaiului, hota trebuie aerisită zilnic.

O tăiere a trunchiului are ca rezultat o turmă de tineri Monstera

Pentru a obține mai multe plante tinere dintr-o singură tăiere a tulpinii, o puteți tăia între ochii adormiți. Așezați fiecare segment de tulpină pe orizontală pe sol de ghiveci, cu mugurul de frunze orientat în sus. Rădăcinile și frunzele se formează din punctul de vegetație, prin care un microclimat cald și umed este avantajos. Apoi ghiveciți frunza tânără a ferestrei și îngrijiți-o ca o plantă adultă.

sfaturi

Rădăcinile aeriene nu sunt ceea ce este nevoie pentru a fi butași. Aceștia sunt responsabili pentru rolul important al organului de gestionare a aprovizionării și de detenție. Dacă frunza ferestrei are un dispozitiv de urcare stabil cu o suprafață aspră, planta exotică poate urca la înălțimi superioare până la tavan, dacă se dorește.