Salvie pe balcon - plante și îngrijire optimă

Creștere abundentă datorită locației și substratului primordial

Alegerea locației și a substratului au o influență decisivă asupra salviei din oala de pe balcon. Dacă alegeți un loc însorit și cald, planta mediteraneană de plante medicinale se va simți imediat ca acasă. Dacă utilizați sol din plante disponibil în comerț, acesta ar trebui să fie îmbogățit cu așchii de compost și corn. (6,39 euro la Amazon *) Pentru permeabilitatea dorită, adăugați nisip sau perlit (32,90 euro la Amazon *).

citește și

  • De ce frunzele de salvie devin galbene?
  • Înțeleptul este otrăvitor?
  • Acesta este modul în care salvie prosperă în ghiveci - sfaturi pentru îngrijire

Plantarea de salvie într-o oală - așa funcționează pas cu pas

Există doar câteva mișcări ale mâinilor cu care cultivarea cu succes a salviei stă sau cade pe balcon. Plantarea corectă la mijlocul lunii mai este una dintre ele. Cum să o facă:

  • Drenajul peste orificiul de evacuare a apei previne deteriorarea apei
  • Completați substratul până la două treimi din înălțimea vasului
  • Plantați tânărul înțelept la fel de adânc ca în oala de pepinieră

Îngrijire adecvată pe balcon chiar de la început

Salvie proaspăt plantată este udată regulat și bine până când este bine înrădăcinată. Lăsați substratul să se usuce între udări. Începând cu al doilea an de stat, necesarul de apă este redus. Aprovizionarea cu nutrienți constă în aplicarea de îngrășăminte organice lichide la fiecare 2 săptămâni din martie până în august.

Punctul focal în îngrijire este tăierea țintită. Pentru a împiedica lignificarea subarbustului veșnic verde, recomandăm o tăiere continuă a vârfurilor de lăstari - dincolo de cerințele de recoltare. În acest fel, sprijiniți ramificarea ulterioară a părților erbacee ale plantei și mențineți lignificarea sub control. Faceți tăierea principală la începutul primăverii prin tăierea salviei până la șase centimetri.

Înainte de primul îngheț, substratul este acoperit cu frunze sau paie. Găleată primește o haină de iarnă din iută și este așezată pe un bloc de lemn.

Sfaturi și trucuri

Nu aruncați doar cojile de ouă. Când sunt adăugați la substratul de salvie, acestea aduc o contribuție valoroasă la permeabilitate și contracarează compactarea. În plus, cojile de ouă zdrobite acționează ca o sursă naturală de var.

GTH