Degresarea roșiilor din tufiș - de ce nu este o idee bună?

Creștere stufoasă binevenită

Marea majoritate a tuturor plantelor de roșii vor produce o recoltă abundentă numai dacă sunt cultivate cu una sau două ramuri. În acest scop, toate lăstarele laterale nedorite sunt izbucnite în mod regulat. Această măsură centrală de întreținere se numește smulgere. Roșiile de tufiș, pe de altă parte, prosperă cu ramuri luxuriante și arbuști asemănători unui arbust. Grădinarul pasionat speră la multe roșii mici de gustare din aceste soiuri, numărul cărora ar fi redus semnificativ prin tăiere.

citește și

  • Cultivarea cicoarei - excepția de la regulă
  • Cea mai bună îngrijire pentru roșiile de tufiș
  • Ușor de plantat - roșii solide, robuste

Rosiile Bush sunt, prin urmare, candidatii ideali pentru a fi plantati in cada de pe balcon, terasa sau pervazul ferestrei. Unele exemplare dezvoltă un obicei care depășește, astfel încât chiar să prospere în coșuri agățate.

Susțineți roșiile de tufiș verticale

Ca soi de roșii cu creștere limitată, roșiile de tufiș rareori depășesc marca de 100 de centimetri. Cu toate acestea, acest fapt nu exclude posibilitatea ca vântul și vremea să dăuneze plantelor. Prin urmare, chiar și soiurile rigide în poziție verticală primesc sprijin cel târziu atunci când fructele le pot trage la pământ. Aceste ajutoare pentru alpinism sunt recomandate tomatelor de tufiș:

  • bastoane verzi de plante, acoperite cu PVC, suprafață aspră pentru mai multă reținere
  • Baston de roșii din oțel zincat cu cârlige sudate pentru o legare sigură
  • Tijă spirală din aluminiu sau oțel inoxidabil
  • Bare de lemn pentru soiuri cu creștere lentă de până la 40 de centimetri înălțime
  • Baston de bambus, rotunjit rotund, flexibil și stabil, cu grosimea de 4-5 milimetri

Pentru a atașa în siguranță lăstarii de roșii de tufiș la suporturi, comerțul specializat oferă lianți și cleme adecvate pentru plante. Grădinarii de tomate conștienți de mediu aleg cordonul de hârtie eco inovator sau agrafe organice realizate din amidon de cartofi și acid lactic cu margini rotunjite. Materialul ecologic este rezistent la rupere, stabil și complet compostabil.

Sfaturi și trucuri

Roșiile agățate de tufiș sunt gustarea supremă pentru balcon și terasă. Plantați roșiile într-un coș modern suspendat, o idee de plantare la modă realizată din coșuri de sârmă. Aici gârligele găsesc mult mai mult spațiu pentru a atârna decorativ și vă invită să luați o gustare cu fructe între ele.