Îngrijirea Yucca filamentosa - udare, fertilizare, tăiere și multe altele

Ce locație preferă grădina yucca?

Yucca filamentosa preferă o locație luminoasă, caldă și protejată, de preferință în plin soare. Planta iubește căldura și se dezvoltă cel mai bine într-un loc însorit, orientat spre sud, în fața peretelui sau a peretelui casei.

citește și

  • Yucca filamentosa este otrăvitoare?
  • Palma Yucca preferă o locație luminoasă
  • Yucca rostrata cu frunze albastre - îngrijire, tăiere, propagare, iernare

În ce sol se simte deosebit de confortabil Yucca filamentosa?

Solul trebuie să fie liber și bine drenat. Yucca filamentosa îi place în mod special solul calcaros și se dezvoltă pe o suprafață destul de pietroasă.

Trebuie să udăm o Yucca filamentosa plantată?

Exemplarele care au fost plantate practic nu trebuie udate, doar în timpul fazelor uscate mai lungi ar putea fi necesar să se folosească vasul de udat. Dacă este posibil, utilizați apă de irigare calcaroasă.

Când și cât de des ar trebui să fertilizați Yucca filamentosa?

Yucca de grădină trebuie fertilizată doar o dată pe an, cel mai bine în momentul primei lăstari din primăvară. Folosiți îngrășăminte complete, compost, gunoi de grajd mixt sau apă din iaz. Un yucca de grădină din găleată nu trebuie deloc fertilizat dacă este repozitat anual în substrat proaspăt.

Poți tăia yucca filamentosa?

Practic, tăierea nu este necesară. Doar tulpinile de flori înflorite și frunzele deteriorate și uscate ar trebui îndepărtate imediat.

Cum poate fi propagată Yucca filamentosa?

Cel mai simplu mod de propagare este prin butași care trebuie doar separați de planta mamă și plantați separat. De asemenea, poate fi reprodus folosind semințe sau împărțind plante mai mari.

Ce boli și dăunători atacă de obicei Yucca filamentosa?

Cu îngrijire adecvată și locația potrivită, yucca de grădină este foarte robustă. Bolile fungice, cum ar fi putrezirea rădăcinilor cauzate de apariția apei sau a bolii petelor de frunze, cauzează adesea probleme. În caz contrar, Yucca filamentosa este atacată în principal de tripi sau insecte solzi.

În ce măsură este rezistent Yucca filamentosa?

Crinul filamentos de palmier rezistă de obicei la temperaturi de până la -15 ° C fără probleme. Cu toate acestea, exemplarele din cadă aparțin casei sau unui alt adăpost pentru o iarnă răcoroasă și strălucitoare.

Cum pregătești Yucca filamentosa pentru iarnă?

În special tânărele yuccas de grădină sunt încă relativ sensibile și au nevoie de protecție pentru iarnă.

sfaturi

Amintiți-vă că yucca de grădină are nevoie de mult spațiu. Planta are, de asemenea, frunze foarte ascuțite, ușor de tăiat.