Cernerea solului de grădină - cum să o faceți corect

Nevoile de instrument și munca de pregătire

Înainte de a vă dedica cernei solului de grădină, vă rugăm să aveți la dispoziție instrumentele adecvate și să efectuați lucrări pregătitoare importante. Aveți nevoie de o pică, o găleată de mortar curată dezafectată, o pungă mare de gunoi de grădină și o sită de pământ cu o dimensiune a ochiurilor de 6 până la 7 milimetri. Cum să pregătiți corect procesul de cernere:

  • Săpați pământul la o adâncime de 20 sau 30 cm
  • Curățați manual excavarea pietrelor, rădăcinilor, buruienilor și a altor resturi grosiere
  • Alternativ, aruncați materialul excavat printr-o sită

citește și

  • Umplerea corectă a solului de grădină - sfaturi pentru solul perfect pentru pat
  • Sol de grădină pentru peluze - sfaturi pentru suprafața perfectă
  • Îmbunătățirea solului de grădină inferior - sfaturi pentru începători

Adunați resturile de plante grosiere în punga de gunoi furnizată. Rămășițele nu sunt de obicei potrivite pentru eliminarea pe compost. Dacă faceți compost, nu aveți niciun interes să răspândiți ulterior semințe de buruieni sau agenți patogeni patogeni pe care le poate conține în grădină. Adunați solul de grădină separat în găleată de mortar.

Cerneți solul de grădină în mod corespunzător - așa funcționează

După munca pregătitoare, vă puteți dedica reglării fine. Umpleți treptat solul pre-filtrat în sita solului cu o singură mână. Se agită puternic sita cu cealaltă mână. Puteți fie să colectați pământul cernut într-o găleată, fie să îl lăsați să se scurgă în pat. În unele cazuri, bulgări mai groși de pământ trebuie să fie zdrobiți manual, astfel încât să poată pătrunde prin ochiurile înguste.

Îmbunătățiți solul cernut

Cernerea solului de grădină este o oportunitate excelentă de a îmbunătăți calitatea. Apoi optimizați solul umed, argilos, cu nisip cuarțic cu bob fin. (14,90 € la Amazon *) Pământ de grădină prea nisipos și uscat, decorează plante prietenoase cu sol de compost copt.

sfaturi

Cu un gunoi de grajd verde ca leac de recuperare, puteți pregăti perfect sol de grădină de calitate slabă pentru planul de plantare la alegere. Plantele native cu rădăcini adânci slăbesc solul de grădină compactat într-un mod natural. Semănați lupini, floarea-soarelui, rapița oleaginoasă și rădăcini adânci similare între mai și octombrie. După 4 până la 12 săptămâni, plantele sunt tăiate și prelucrate în sol ca mulci uscate (99,99 € pe Amazon *).