Broaște în grădină - așa le place să se așeze

Iazul de pește descurajează broaștele - sfaturi pentru iazul ideal pentru broaște

Toate eforturile de a crea o grădină prietenoasă cu broasca vor deveni nimic dacă există pești în iaz. Peștele auriu sau koi, cum ar fi broaștele, se reproduc și mormolocul, așa că veți căuta în zadar broaștele de iaz adulte. Această cerință se aplică iazurilor de grădină de dimensiuni normale. Doar atunci când apa are dimensiunea unui iaz, peștii și broaștele trăiesc unul lângă altul în armonie. În plus, un iaz de broască ar trebui să aibă aceste componente:

  • Adâncimea iazului de cel puțin 60 cm
  • Zona de țărm cu vegetație plană ca intrare și ieșire pentru excursii la mal
  • Plantat cu plante acvatice cu frunze mari, precum nuferii
  • Nu există fântâni sau ape care să provoace apă agitată
  • Evitarea consecventă a pesticidelor de orice fel sau a îngrășămintelor minerale

citește și

  • Stabilirea insectelor în grădină - așa atrageți insectele benefice
  • Asigurarea grădinii în siguranță pentru pisici - sfaturi pentru o protecție eficientă împotriva pisicilor
  • Semănați salvie de pajiște în grădină - așa funcționează însămânțarea!

Dacă un șarpe apare la iaz, ca șarpele de iarbă, acesta nu este un motiv de alarmă. Deși șerpii de apă pradă broaște, nu dăunează unei populații sănătoase.

Aceasta aparține grădinii prietenoase cu broasca - siguranța este cheia

O grădină prietenoasă cu broasca nu ar trebui să fie accesibilă pisicilor. Un singur tigru de casă sau un tigru în aer liber este suficient pentru a distruge o populație întreagă de tineri amfibieni atunci când saltează în grădină. Rețelele cu rețea închisă și patrulele zilnice asigură faptul că scările pivniței și puțurile de ventilație nu devin capcane mortale pentru broaște.

Pentru ca mașina de tuns iarba să nu taie micile umflături, vă rugăm să căutați cu atenție zona verde înainte de fiecare cosit. De asemenea, puteți seta înălțimea maximă de tăiere. Dacă creezi o pajiște cu flori ca înlocuitor pentru gazon, broaștele tale vor fi complet fericite. În general, animalele blânde își doresc o grădină aproape naturală, care să ofere și ascunzișuri în afara apei, cum ar fi grămezi de frunze, pereți de piatră uscată pentru plajă sau un trunchi de copac putred.

sfaturi

Melcii sunt în fruntea meniului broască. Lupta împotriva melcilor cu pelete otrăvitoare (16,78 € pe Amazon *) este, prin urmare, tabu în grădina prietenoasă cu broasca. Dacă un melc otrăvit este devorat de o broască, aceasta este condamnarea sa la moarte inevitabilă.