Gloria dimineții - Se simte complet acasă în această locație

Gloriile dimineții iubesc căldura și lumina

Numeroasele soiuri și încrucișări de culoare ale gloriei dimineții provin inițial din Mexic, astfel încât să poată face față bine temperaturilor ridicate și unei anumite secete. Locația optimă în grădină este:

  • ferit de vânt
  • cât se poate de însorit
  • destul de calcaroasă din punct de vedere al substratului (gloriilor matinale nu le place solul acid)

Gloriile de dimineață sunt uneori foarte sensibile la temperaturi scăzute și la apariția apei la rădăcini. Cu un baldachin (așa cum este obișnuit cu roșiile), florile de glorie ale dimineții pot fi protejate împotriva căderii în ploi abundente.

Diverse mijloace de cățărare pentru gloria dimineții

Pentru ca gardurile de grădină și alte spaliere să poată fi ecologizate și mai repede de gloria dimineții, plantele tinere cultivate din semințe sunt de obicei plantate în aer liber de la sfârșitul lunii mai. În timp ce trunchiurile de copaci pot servi, de asemenea, ca un ajutor de alpinism pentru gloria de dimineață în grădină, plasele și bețele de bambus sunt ideale ca suport pentru alpinism pe balcon.

sfaturi

Ușor de întreținut pentru gloria dimineții este adesea folosit pentru a face gardurile de grădină vechi sau stivele de lemn de foc să pară mai atractive în timpul sezonului de grădinărit.