Edelweiss - Înțelesul său simbolic

„Floarea eternității”

Înflorirea vizibilă în formă de stea a edelweiss-ului poate fi uscată (și astfel conservată) în așa fel încât forma și culoarea să fie păstrate complet. Din acest motiv, floarea poartă și denumirea de „Immortelle des Alpes”, inventată de rezidenții alpini francezi. În altă parte, planta a fost, de asemenea, cunoscută sub numele de „floare de stea” sau „picior de leu” datorită formei sale de flori.

citește și

  • Edelweiss preferă o locație însorită
  • Edelweiss: efect ca plantă medicinală?
  • Hibernează edelweiss în mod corespunzător

De la dovada iubirii la medalii militare

Inițial, edelweiss a fost utilizat în principal în medicina populară. Abia când Alpii au devenit treptat importanți ca destinație pentru primii turiști în secolul al XIX-lea, floarea a căpătat semnificația actuală nu numai ca național, ci și ca simbol al iubirii și vitejiei. Întrucât alpinismul timpuriu - romantic - se referea în primul rând la apropierea de natură, capacitatea fizică și curajul, edelweissul, care a crescut în principal în locuri inaccesibile, periculoase, a fost un test de curaj care a fost destinat să dovedească vitejia și puterea colecționarului. Din același motiv, edelweissul a devenit un simbol al iubirii, la urma urmei a fost un cadou cu totul special. Mulți tineri adorabili au avut un accident fatal în timp ce încercau să aleagă un edelweiss.

Edelweiss ca simbol pentru regiunea alpină

Astăzi, edelweiss este încă simbolul pentru regiunea alpină și a devenit chiar un simbol național pentru țările alpine din Austria și Elveția.

Sfaturi și trucuri

Edelweiss se află sub o protecție strictă a naturii și nu poate fi ales. Cu toate acestea, există soiuri special crescute pentru grădina de acasă, dar părinții lor provin mai ales din Himalaya.