Taierea chiparosului columnar - cand, cat si cat?

Tăiați chiparosul toscan la sfârșitul verii, dacă este posibil

Momentul ideal pentru tăierea unui chiparos coloană este sfârșitul verii, între sfârșitul lunii august și sfârșitul lunii septembrie. Dacă vremea este încă în consecință blândă, vă puteți scoate secatoarele în octombrie. În plus, chiparoșii trebuie tăiați cât mai devreme posibil dimineața, deoarece în acest moment nu există riscul de uscare din cauza soarelui intens - din păcate, copacii, altfel destul de insensibili, reacționează sensibil la acest lucru.

citește și

  • Cipru de coloană - îngrijire, tăiere, boli, iernare
  • Chiparosul coloanei este doar parțial rezistent
  • Rădăcinile chiparosului columnar nu se adâncesc

Nu tăiați prea mult chiparoșii

Chipresele coloanei nu trebuie tăiate prea mult și este mai bine să nu tăiați vârful. În schimb, ar trebui să urmați forma naturală a copacului atunci când tăiați, în loc să-l forțați într-un corset nenatural. Când tăiați, asigurați-vă întotdeauna că există întotdeauna câteva crenguțe cu ace pe ele - chiparosul coloană va răsări din acestea. Dacă arborele devine prea înalt, tăiați ramurile în general - dar de preferință nu vârful! În acest caz, chiparosul va răsări în toate direcțiile și își va pierde obiceiul tipic de coloană.

Tăiați împotriva petelor maronii

Petele maronii de pe chiparoși sunt de obicei un semn al lipsei de apă. Dacă aceste pete apar după iarnă, cauza nu este degerăturile, ci lipsa de umiditate în lunile reci. Petele maronii nu mai dispar nici cu udarea regulată; singura contramăsură care ajută este tăierea adecvată. Apoi, chiparosul coloană va răsări din nou și va acoperi zonele anterior goale sau maronii cu verde proaspăt.

sfaturi

Dacă ar trebui să fie necesară o tăiere puternică, este recomandabil să se răspândească pe mai mulți ani. Acest lucru oferă copacului șansa de a-și reveni după intervenția intermediară și puteți determina mai ușor obiceiul natural de creștere.