Gerbere de iarnă - așa se face

Gerbera nu este rezistentă

Gerbera este cultivată anual în majoritatea grădinilor, deși este perenă. Pur și simplu nu tolerează temperaturile sub zero și, prin urmare, nu poate sta în grădină iarna.

citește și

  • Aveți grijă în mod corespunzător de gerbere în grădină și pe pervaz
  • Păstrarea gerberilor timp de câțiva ani - așa funcționează iernarea
  • Majoritatea soiurilor de gerbera nu sunt rezistente

O excepție este soiul Garvinea® rezistent, care tolerează temperaturi de până la minus cinci grade. Are nevoie de protecție pentru iarnă pentru a supraviețui temperaturilor reci de iarnă.

Toate celelalte soiuri pot fi iernate în casă dacă este disponibilă o locație adecvată.

Cum să aduci gerberele în casă

În septembrie sau cel târziu la începutul lunii octombrie, dezgropați gerberele din grădină cu generozitate. Puneți-le într-o oală curată, cu mult pământ de grădină.

Configurați oala într-o locație adecvată:

  • Ușor și aerisit
  • Temperaturi cuprinse între 12 și 15 grade
  • Păstrați distanța de perete

Ferestrele de pe coridor, sub care încălzirea nu asigură căldură, sunt potrivite. Dar ferestrele de la subsol pot fi folosite și pentru iernare.

Este important ca temperaturile să nu crească niciodată peste 15 grade, deoarece planta își întrerupe repausul de iarnă și nu formează flori noi în anul următor.

Îngrijire în timpul iernii

Gerbera nu trebuie udată mai mult de două ori pe lună iarna. Nu trebuie să fertilizați planta în acest timp.

Sfaturi și trucuri

Uneori, funcționează și încercarea de a păstra gerbera ca plantă de apartament în fereastra florilor pe tot parcursul anului. Apoi va fi îngrijit la fel ca vara. Cu toate acestea, trebuie să vă așteptați ca planta să rămână fără putere pentru mai multe flori mai devreme.