Realizați singuri ecrane de confidențialitate din sucursale - așa funcționează

Îndreptați-vă elementele de gard din ramuri

Cu un ecran de confidențialitate ușor de realizat din ramuri, puteți proteja părțile din oaza grădinii dvs. de ochii curioși într-un mod natural și puteți crea o atmosferă specială în zona de grădină închisă. Ca material pentru aceasta, puteți utiliza diferite tipuri de ramuri care apar atunci când tăiați copaci și tufișuri. În ceea ce privește elasticitatea necesară, acestea ar trebui însă să fie proaspăt tăiate și, în general, să nu fie mult mai groase decât un deget. Puneți ramuri drepte cu o secțiune transversală mai mare la o distanță de cinci până la zece centimetri în pământ. Pentru a face acest lucru, întindeți mai întâi un șir de-a lungul liniei de curs planificate, ca atunci când plantați un gard viu, pentru a face mai ușor să rămâneți pe linia dreaptă.Apoi luați ramurile mai subțiri și țeseți-le alternativ prin spalierul ramurilor dispuse vertical pe rând. Pentru a evita golurile în panglică, ar trebui să acordați întotdeauna atenție diferitelor tranziții între ramurile individuale.

citește și

  • Creați un ecran de confidențialitate pentru balcon
  • Înfrumusețați cu ușurință un ecran de confidențialitate
  • Construiți-vă un ecran decorativ de confidențialitate din paleți

Ramuri ca spaliere pentru plante cățărătoare

Ramurile lipite în pământ ca garduri sunt, de asemenea, potrivite ca spaliere pentru plantele alpiniste cu creștere rapidă, cu înflorire atractivă. Ramurile lungi, ramificate ale alunului, care cresc din nou puternic după fiecare tăiere, sunt deosebit de potrivite pentru acest lucru. Următoarele plante cățărătoare, de exemplu, oferă un aspect deosebit de decorativ unui gard de intimitate acoperit în fermă sau grădină de legume, care crește în sus în câteva săptămâni după însămânțare:

  • Susan cu ochii negri
  • Glorii de dimineață
  • Nasturtii târâtoare

Florile de nasturtium pot fi chiar recoltate împreună cu salata verde și folosite ca decor de flori comestibile în propria bucătărie.

Lăsați ramurile de salcie să prindă rădăcini și să le folosească ca ecran verde de confidențialitate

Iarna târziu este momentul ideal pentru tăierea ramurilor de salcie pentru un ecran verde de confidențialitate. Cu acestea, nu numai că tipii de copii deja răspândiți pot fi plantați în grădină, dar și garduri atractive cu lățime îngustă și o utilizare economică corespunzătoare a spațiului în zona de grădină existentă pot fi implementate. În orice locație care nu este prea uscată, salcii se înrădăcinează fiabil și încolțesc din nou foarte repede. Butașii, care au între 50 și 200 cm lungime, ar trebui să fie scufundați cu cel puțin 15 cm adâncime în pământ, ceea ce este deosebit de ușor de realizat după precipitații abundente.

sfaturi

Pentru o limitare automată a înălțimii și un aspect estetic, lăstarii superiori ai butașilor de salcie pot fi țesute într-un fel de balustradă. În acest scop, ramurile lipite diagonal în sol sunt țesute în ramurile în creștere verticală cu regularitate estetică și sunt împletite cu butașii vecini respectivi la înălțimea dorită.