Cultivarea castravetelor șarpe - tot ce trebuie să știți

Castravetele de șarpe potrivit pentru fiecare gust

Puteți alege între un castravete clasic lung sau un castravete midi șarpe scurt. În general, soiurile cu randament ridicat sunt hipridele F1 cu o perioadă lungă de recoltare. Unele sunt, de asemenea, fără amare și rezistente la făinare.

  • Bella F 1 - castravete de șarpe fără amară
  • Paska F 1 - castravete midi șarpe, pentru balcon sau în aer liber

citește și

  • Plantarea castraveților de șarpe - așa funcționează mai bine
  • Castraveți de șarpe în seră - jumătate din recoltă este bine șerpuitoare
  • Îngrijirea castraveților șarpe dintr-o privire

Pentru a obține plante rezistente și robuste, puteți rafina castraveții singuri sau puteți cumpăra plante de castraveți rafinați.

Cultivarea castraveților șarpe în seră și pe câmp

Castraveții șarpe încolțesc numai la temperaturi peste 10 °. Dedesubt, ele cresc doar ezitant și recolta este mai mică. Acesta este motivul pentru care castraveții șarpe prosperă mai cu succes în seră. Nu uitați: atașați un dispozitiv de urcare și o umbră sub acoperiș înainte de instalare.

După sfinții de gheață, plantele de castravete de șarpe sunt permise afară. Indiferent dacă este în pat sau într-o jardinieră, locația ar trebui să fie protejată de vânt și însorită. Așezați plantele în patul pregătit sau jardiniera la o distanță de o jumătate de metru bun. În funcție de vreme, căldură și îngrijire, acestea se răspândesc rapid de-a lungul solului sau cresc în sus sub acoperiș. Nu uitați de ajutorul pentru alpinism. Castraveții de șarpe de piele favorizează formarea crescută a florilor și a fructelor.

Castraveți de șarpe care cresc pe balcon

Puteți cultiva castraveți de șarpe pe balcon într-o găleată sau oală de cel puțin 20 de litri. Umpleți jardiniera cu substrat sau sol de ghiveci, plantați castraveți, atașați-l la un suport și așezați-l într-o locație adăpostită și însorită.

Timp de recoltare a castravetilor de sarpe

Durează doar două săptămâni bune după înflorire până când puteți recolta primii castraveți șarpe. Nu-i lăsați să se îngălbenească, pentru că atunci vor fi prea coapte și își vor pierde aroma. Mai bine să recoltați puțin mai devreme.

Sfaturi și trucuri

Castraveții de șarpe alunecă pe bețele de plante și se rup. Mai ales atunci când fructele coapte cântăresc tendrilul. Prin urmare, fixați la intervale scurte de 10 centimetri. Sau nu doar drept în sus, ci și în sus și în jos pe un spalier.