Trips pe orhidee - recunoaște și luptă

Cum recunosc tripodele?

Tripsurile prezintă un model de deteriorare similar cu acarienii păianjen, și anume puncte argintii pe frunze. Cu toate acestea, acarienii nu sunt țesute împreună. Florile sunt rareori afectate de acești dăunători. Aruncați o privire la partea inferioară a frunzelor orhideei, aici le place să stea tripsul.

citește și

  • De ce orhideea mea primește frunze galbene?
  • Ce sunt tripsii?
  • Este orhideea mea arsă de soare? - Sfaturi privind simptomele și protecția solară

Ce pot face cu tripii?

După ce ați identificat micii dăunători, este timpul să luați măsuri. Mai întâi, puneți planta afectată în carantină, astfel încât tripsul să nu poată trece pe alte plante. Dacă sunt afectate doar câteva frunze, ștergeți-le bine cu o soluție de detergent. Deoarece următoarea generație de trips poate crește deja, ar trebui să repetați tratamentul de câteva ori la intervale regulate.

Dacă orhideea este puternic infestată cu trips, are sens și este mai ușor să faci duș. Mai întâi împachetați vasul într-o pungă de plastic, astfel încât dăunătorii clătiți să nu poată cădea în vas sau pe substrat, altfel o nouă infestare este inevitabilă.

Dacă mai multe orhidee sunt infestate sau dacă infestarea apare din nou și din nou, atunci gândiți-vă la utilizarea insectelor benefice. Deoarece tripii au și prădători naturali. Acestea includ acarieni pradă și dantelă, ambele pe care le puteți obține de la comercianții cu amănuntul specialiști.

Cum pot preveni o infestare în viitor?

Tripsii se simt deosebit de confortabili în aer cald și uscat. Prin urmare, acestea apar în principal în timpul sezonului de încălzire la sfârșitul toamnei sau iernii. Pentru ca acestea să nu apară în primul rând, ar trebui să vă asigurați o umiditate mai mare. Instalați un umidificator sau pulverizați orhideele cu apă cu conținut scăzut de calciu din când în când, acest lucru este bun pentru plantă.

Esențialul pe scurt:

  • Model de deteriorare similar cu cel al acarienilor păianjen
  • puncte argintii pe frunze
  • Tripsurile sunt de obicei situate pe partea inferioară a frunzelor
  • deosebit de pasionat de Cattleya

sfaturi

Prevenirea este mai bună decât combaterea tripsului. Păstrați întotdeauna aerul suficient de umed.