Floarea-soarelui în creștere - așa funcționează

Semănați floarea-soarelui

Puteți semăna floarea-soarelui pe loc în câmp. Dar trebuie să așteptați până când podeaua nu mai este prea rece. Înainte de sfârșitul lunii aprilie, nu ar trebui să introduceți boabele în pământ.

citește și

  • Floarea-soarelui nu este otrăvitoare, sunt chiar comestibile
  • Când este cel mai bun moment pentru a planta floarea-soarelui?
  • Floarea-soarelui este rezistentă?

Deoarece păsările apreciază foarte mult semințele de floarea-soarelui, ar trebui să germinați semințele în prealabil și să plantați floarea-soarelui ca germeni. Atunci nu mai sunt de interes pentru păsări.

Preferați floarea-soarelui în interior

Floarea-soarelui nu este rezistentă. Pentru a nu mai trebui să așteptați prea mult pentru prima înflorire, ar trebui să preferați semințele de floarea-soarelui în interior din martie.

Pentru a face acest lucru, puneți trei până la cinci semințe în vase mici, păstrați-le calde și mențineți solul umed. După răsărire, scoateți toate floarea-soarelui, cu excepția unei plante odată.

Nu plantați floarea-soarelui pre-cultivată în grădină înainte de sfârșitul lunii mai. Dacă doriți să aveți grijă de floarea-soarelui din ghiveci, le puteți repota mai devreme într-o jardinieră potrivită, mare.

Găsiți o locație potrivită

Floarea-soarelui preferă o locație favorabilă dacă doresc să crească și să producă multe flori:

  • Cât mai însorit
  • Cald
  • Sol bine drenat, nutritiv
  • Adăpostit de vânt

Îngrijirea floarea-soarelui în grădină sau oală

Floarea-soarelui are nevoie de multă umiditate și substanțe nutritive. Prin urmare, ar trebui să furnizați în mod regulat floarea-soarelui pe care ați crescut-o cu apă. Dar asigurați-vă că nu există apariții de apă. Ar face rădăcinile să putrezească.

Ca mare consumator, trebuie să fertilizați floarea-soarelui o dată pe săptămână.

Când florile s-au estompat, puteți recolta semințe de floarea soarelui. Fie închideți capetele de flori pentru a se usca, fie lăsați boabele să se coacă pe plantă până la recoltare.

Sfaturi și trucuri

Cultivarea floarea-soarelui este o introducere excelentă în grădinărit pentru copii. Deoarece cultivarea este destul de ușoară, cei mici vor vedea rapid succesul. Veți afla foarte multe despre structura și creșterea florii soarelui foarte clar.